Ιερά Σύνοδος: «Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα»

Κατά της αποτέφρωσης των νεκρών η Εκκλησία

Την αρνητική της στάση θέση για την καύσων νεκρών δήλωσε η Ιερά Σύνοδος με τετρασέλιδο φυλλάδιο, που θα διανεμηθεί στους πιστούς μέσα στις επόμενες μέρες.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται «Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα! Δεν είναι άχρηστα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να παραδοθούν στη φωτιά και στον θρυμματισμό, δηλαδή σε ένα βίαιο αφανισμό».

Η Ιερά Σύνοδος περιγράφει τα στάδια της αποτέφρωσης υποστηρίζοντας ότι δεν διαφέρει και πολύ από την ανακύκλωση απορριμμάτων. «Για το ήθος της Εκκλησία μας, αυτή η διαδικασία μηχανικού αφανισμού του σώματος δεν τιμά τον νεκρό. Η Εκκλησία αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον κεκοιμημένο άνθρωπο να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξερ», σημειώνεται.

Επίσης, η Εκκλησία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα τελεί κηδεία σε όσους επιλέγουν την αποτέφρωση, σημειώνοντας ότι δεν καταναγκάζει κανέναν να τηρεί τις παραδόσεις της. «Προφανώς όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την παράδοση της Εκκλησίας, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την αποτέφρωση, οπότε δεν θα τύχουν Εξοδίου Ακολουθίας (Κηδείας) από την Εκκλησία» γράφει η ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις