Κ. Μητσοτάκης: «Θέλω καθαρή νίκη»

Συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για το επίπεδο του προεκλογικού διαλόγου εξαπέλυσε με εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι δηλώσεις του για την 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων διαστρεβλώθηκαν από την «μονταζιέρα» του Μεγάρου Μαξίμου. «Πόσο χαμηλά θα πέσει ο κ. Τσίπρας ώστε να μην λέει πια ο ίδιος ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στο στόμα των άλλων. Αυτό που έγινε με την συνέντευξη Τύπου που έδωσα είναι πρωτοφανές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για τις ευρωεκλογές τόνιζε ότι επιθυμεί «μία καθαρή νίκη της ΝΔ» αλλά απέφυγε να καθορίσει το πόσες μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί νίκη. «Εγώ θέλω μία καθαρή νίκη ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική αλλαγή. Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι θέλει να τον δει πρόεδρο της ΝΔ και μετά τις ευρωεκλογές σε περίπτωση που το κόμμα του έρθει δεύτερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν θα κρίνω εγώ την αλαζονεία του κ. Τσίπρα. Οι εκλογές είναι εκλογές. Εγώ έχω την βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε. Το τι θα γίνει στη ΝΔ αφορά τη ΝΔ. Απορώ γιατί ο κ. Τσίπρας έχει τόσο ενδιαφέρον για το πώς πορεύομαι εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ. Θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος αν είμαι ανεπαρκής πρόεδρος της ΝΔ. Του επιφυλάσσω ένα δώρο το βράδυ των εκλογών. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι θα χάσει στις ευρωεκλογές γι’ αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει τις δηλώσεις του γύρω από την βαρύτητα της κάλπης. «Ο κ. Τσίπρας έθεσε πρώτος το θέμα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην ευρωκάλπη. Προφανώς αντελήφθη το βάρος των όσων είπε και ανέκρουσε πρύμναν. Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές και αντιλαμβάνεται ότι είναι πρώτη φορά που οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Θα είναι μία ετυμηγορία συνολικά για την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα είναι μία ψήφος επιβράβευσης για την ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει μία σημαντική οπισθοχώρηση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Λιγότεροι φόροι, περισσότερη ασφάλεια και δουλειά για όλους

Επιπλέον υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει ως στόχο να δώσει λιγότερους φόρους, περισσότερη ασφάλεια και δουλειά για όλους.

Για το θέμα των Εξαρχείων τόνισε ότι «θα το θέσω ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα και θα ακολουθήσω ότι μου πουν οι ειδικοί. Δεν αρκεί μόνο αυτό (σ.σ. να καθαρίσουν τα Εξάρχεια). Θα πρέπει να γίνει μία μεγάλης κλίμακας αστική παρέμβαση γύρω από το αρχαιολογικό μουσείο».
«Μηδενική ανοχή στη βία και στη βία χαμηλής έντασης. Η απόσταση που χωρίζει μία μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή. Υπάρχει ένα ορατό νήμα που συνδέει αυτή την δράση την δήθεν αντιεξουσιαστική με την σκληρή τρομοκρατία. Η αστυνομία θα πρέπει να αφεθεί να κάνει την δουλειά της αλλά και να στηριχθεί», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον τομέα της ασφάλειας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις νέων αστυνομικών που θα ενισχύσουν τις ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα, να αλλάξουν τα περιπολικά και να απλοποιηθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως η έκδοση ταυτοτήτων, προκειμένου να αποδεσμευθούν αστυνομικοί που θα βγουν στις γειτονιές.

Μη κομματική επιλογή γενικών διευθυντών στο Δημόσιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι εξαιρετικά αυστηρή με τα κριτήρια για την επιλογή των γενικών διευθυντών στο Δημόσιο. «Πράγματι πιστεύω ότι ο γενικός διευθυντής θα πρέπει να επιλέγεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και θα πρέπει να είναι οι καλύτεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Το είχα νομοθετήσει. Ουδέποτε εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι θα εκπλαγούν δυσάρεστα όσοι περιμένουν μία θέση επειδή απλά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην παράταξη. Δεν μπορούμε να διορίζουμε διοικητές νοσοκομείων αποτυχημένους βουλευτές», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμπραξη ιδιωτικού – δημόσιου τομέα στα νοσοκομεία

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να αγοράζονται υπηρεσίες και τεχνογνωσία από τον ιδιωτικό τομέα. «Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξήγησε ότι το κράτος δεν θα αγοράζει πια μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, αριθμό εξετάσεων. «Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ’ εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές όπως οι σκανδιναβικές χώρες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Βαθιά υποκριτής ο κ. Τσίπρας»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις διακοπές του πρωθυπουργού σε σκάφος μερικές ημέρες μετά την πυρκαγιά στο Μάτι. «Η αφόρητη υποκρισία ενός ανθρώπου που έκανε καριέρα κατηγορώντας την ελίτ. Είναι βαθιά υποκριτικό και καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Τσίπρα γιατί του ακυρώνει όλη αυτή την ρητορική περί λαού και ελίτ. Είναι δημόσια πληροφορία οι διακοπές του πρωθυπουργού. Εδώ δεν το γνωρίζαμε γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να το κρύψει. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που επέλεξε να κάνει διακοπές κρυφά σε σκάφος 25 ημέρες μετά το Μάτι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα εξήγησε ότι υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της κυβέρνησης που λέει ότι παροχές σε είδος δεν μπορούν να ξεπερνάνε τα 200 ευρώ και υποσχέθηκε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης του θα συμμορφώνονται με τον κώδικα δεοντολογίας, όπως έχει θεσπιστεί από την σημερινή κυβέρνηση. «Όλα τα άλλα είναι υποκρισίες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εμείς κάναμε κριτική στον κ. Τσίπρα για το κότερο από τη στιγμή που μάθαμε ότι πράγματι ο κ. Τσίπρας ήταν στο κότερο. Μίλησα μία ώρα στη Βουλή αφιέρωσα δύο λεπτά στο κότερο. Αλλά τι θέλετε να μην το σχολιάσουμε; Η πολιτική αφορά τον χαρακτήρα και το ήθος όσων πολιτεύονται. Η δημόσια συμπεριφορά μας είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό που οι πολίτες μπορούν να μας κρίνουν. Όταν ο πρωθυπουργός κάνει τα αντίθετα από αυτά που λέει δείχνει τον χαρακτήρα του. Όταν πιέζεται στη Βουλή βγάζει τον πραγματικό εαυτό του. Έχετε ξανακούσει πρωθυπουργό να απευθύνεται με τέτοιο αγοραίο τρόπο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Πιέστηκε στη Βουλή και του βγήκε ο πραγματικός εαυτό τους ο οποίος ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Πολάκη», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ θα προχωρήσει άμεσα σε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου επιχειρήσεων»

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να ληφθούν μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας. «Εκτιμώ πως ναι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το 2020. Γιατί κάνω το σχέδιο μου με τον προϋπολογισμό του 2020. Θα υπάρχει χώρος για να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τον φόρο προς τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι μοιράζει επιδόματα στους συνταξιούχους την ώρα που εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις.

«Καταρχάς κατηγορούμε την κυβέρνηση για τον χρόνο (σ.σ. των επιδομάτων) και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αν αυτό που ψηφίζουμε ήταν η 13η σύνταξη τότε το κόστος θα ήταν στα 2,2 δισ. Ο κ. Τσίπρας δίνει 800 εκατ. άρα δεν μπορεί να βαπτίζει αυτό το επίδομα 13η σύνταξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ήθελε να έχει ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των πιο αδύναμων συνταξιούχων. Αντί να δώσει το επίδομα τον Δεκέμβριο έρχεται και το δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των συνταξιούχων ή γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους; Αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις