Κ. Ζέρβας: «Επιδιώκουμε συναυλίες στην Πλατεία Αριστοτέλους, θέλουμε και αγορά»

Ο δήμαρχος της πόλης μιλά για όσα θέλει να κάνει στο δήμο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5» μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα περισσότερα ζητήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τον δήμο.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την ανάπλαση στην Πλατεία Ελευθερίας:

«Παρακολουθείτε ότι δική μου επιδίωξη ήταν η όποια ανάπλαση να γίνει με την κατασκευή ενός υπογείου πάρκινγκ. Στο επίπεδο της πλατείας να γίνει ένα μνημείο για τους Εβραίους. Με δεδομένο ότι ο εργολάβος είχε αναλάβει για να κάνει μόνο πάρκο, δεν μπόρεσε να συνεχίσει το έργο, άρα σκοπός μας είναι να κάνουμε και ένα υπόγειο πάρκινγκ. Τα αρχαία δεν είναι σημαντικά εκεί. Θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης, με ΣΔΙΤ δε θα επιβαρύνουμε το δήμο».

Για την πλατεία Διοικητηρίου:

«Βγάλαμε προϋπολογισμό για μελέτη για την πλατεία Διοικητηρίου, για την ανακατασκευή της πλατείας.

Η προοπτική να κάνουμε πάρκινγκ θα είναι πολύ δύσκολη, οπότε μέσα στο 2020 θα γίνει η μελέτη για να έχουμε και αρχαία και πλατεία, για να μην πουν ότι ο Ζέρβας είναι κατά των αρχαίων. Όσο λιγότερες λαμαρίνες στην πόλη μας, τόσο καλύτερα».

Για την πλατεία Αριστοτέλους:

«Επιδιώκουμε να γίνονται συναυλίες στην πλατεία Αριστοτέλους και είμαστε σε συνεννόηση με την Αστυνομία για να πάρουμε και πάλι την πλατεία. Θέλουμε να έχουμε επίσης αγορά, αλλά υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο που δε μας το επιτρέπει. Θα δω και τον Άδωνι Γεωργιάδη, για να μας βοηθήσει στο θέμα αυτό».

Για τις σκέψεις του στην TV-100:

«Προσπαθώ να ανατάξω τη ΔΕΠΘΕ, σε επίπεδο εκπομπών, μάρκετινγκ. Ξοδεύουμε 3,5 εκατ. το χρόνο και τα έσοδα είναι 100 χιλιάδες. Είναι το κανάλι της πόλης, της Μακεδονίας και σκοπεύουμε να κάνουμε ένα κανάλι να το βλέπεις και να χαίρεσαι.

Δε βρίσκεται στην πλατφόρμα της Cosmote. Δεν είναι και τίποτα να το κάνουμε αυτό. Αλλάζει ήδη το πρόγραμμα, θα έχουμε νέο δελτό ειδήσεων και παραγωγές.

Σάββατο και Κυριακή η TV100 αργεί λες και είναι δημόσια υπηρεσία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό».

Ο κ. Ζέρβας έκανε αναφορά και στις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη με τον δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου, για τα οικονομικά του δήμου, αλλά και τις λαϊκές αγορές.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις