Καιρός: Η πρόγνωση σήμερα Κυριακή

Κατά τόπους ακραία καιρικά φαινόμενα

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται αρχικά σε όλη σχεδόν τη χώρα, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα δυτικά και την Πελοπόννησο και προς το βράδυ στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι ισχυρά στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στη Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, από το απόγευμα όμως τα ισχυρά φαινόμενα θα πλήξουν κυρίως την Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, το Βόρειο Αιγαίο και την Κεντρική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 19 έως 22, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 20 έως 27, και στην Κρήτη από 17 έως 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 6 έως 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν νότιοι και νοτιοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη αναμένεται προς το μεσημέρι και όχι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη αναμένεται προς το μεσημέρι και όχι τις πρώτες πρωινές ώρες, γράφει το meteo.gr.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις