Καταδικάζει την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ η υπουργός Πολιτισμού

Πλήρη άγνοια για το περιστατικό δήλωσε η Λίνα Μενδώνη

Για το θέμα της εφόδου της ΕΛΑΣ σε κινηματογράφο όπου προβάλλεται η ταινία «Joker» μίλησε η κ. Μενδώνη, η οποία δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο περιστατικό και, όπως ανέφερε:

«Σωστά αντέδρασε ο κόσμος», σημειώνοντας, παράλληλα, πως, έψαξε να βρει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη έτσι ώστε να μάθει τους… υπαίτιους της εφόδου: «Πήρα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες λειτούργησαν αυτόνομα, το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, αγνοούσαν όλη την ιεραρχία. Θα κινηθεί όλη η διαδικασία για τις σε βάρος τους πειθαρχικές έλεγχο».

Όπως σημείωσε, μάλιστα, η κ. Μενδώνη: «Λειτούργησαν αυθαιρέτως, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοιο πράγμα, δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε σε αυτή την πράξη. Είναι μέλη επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική, έχουν δικαίωμα ελέγχου στο πλαίσιο του γνωμοδοτικού τους έργου», ενώ κατέληξε σημειώνοντας πως:

«Ο έλεγχος δε σημαίνει φωνάζω την ΕΛΑΣ και δημιουργώ προβλήματα σε ανηλίκους και τις οικογένειές τους, αλλά παρατηρώ παραβάσεις στον κινηματογράφο».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις