Κενό ασφαλείας στα βραχιολάκια κρατουμένων

Ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς

Το παραδέχεται και το υπουργείο Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εντόπισε θέμα ασφαλείας στο σύστημα με τα “βραχιολάκια” των κρατουμένων, “που επέτρεπαν στον επιτηρούμενο να προβεί στην τέλεση αξιόποινης πράξης ή να δραπετεύσει”.

Η αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης διαπίστωσε κενό σχεδόν πέντε ωρών, από τις 10 το πρωί έως και τις 2:49 το μεσημέρι στην ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης που επικύρωσε την εν λόγω απόφαση στις 22 Αυγούστου, το εν λόγω κενό, “δημιουργούσε συνθήκες που επέτρεπαν στον επιτηρούμενο να προβεί στην τέλεση αξιόποινης πράξης ή και να δραπετεύσει στο διάστημα των σχεδόν πέντε ωρών”.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδεχόμενο την εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου “Πιλοτική εφαρμογή της λειτουργίας του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια” επέβαλε στην ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του εν λόγω έργου ποινική ρήτρα ύψους 10.000 ευρώ, λόγω της πλημμελούς εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων.

Πηγή: enikos.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις