Κεντρίζει το ενδιαφέρον το πανηγύρι του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις

Κοσμοπλημμύρα επικρατεί από την Πέμπτη στον Αγιο Μάμα της Χαλκιδικής. Το μεγάλο και ιστορικό πανηγύρι της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας είναι σε εξέλιξη με χιλιάδες κόσμου να φτάνει στο σημείο και να περιδιαβαίνει στους χώρους του.

Μια γιορτή που άρχισε στα μέσα του 19ου αιώνα και από τότε συγκέντρωνε το ενδιαφέρον καθώς ήταν μια μεγάλη ζωοπανήγυρη με εμπόρους απ’όλη τη Χαλκιδική και τις γύρω περιοχές.


Η φήμη του έχει εξαπλωθεί και τώρα η εκδήλωση κρατά μία εβδομάδα. Χθες, παραμονή της γιορτής του Αγίου Μάμα, και σήμερα, ανήμερα των εορτασμών, το πανηγύρι είναι στην κορύφωσή του. Από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα άνθρωποι από διάφορες περιοχές φτάνουν στο χώρο.


1.000 περίπου έμποροι πωλούν τα προϊόντα τους και μπορεί κανείς να βρει ό,τι θέλει. Ρούχα, είδη σπιτιού, gadget, τσάντες, παπούτσια και βέβαια φαγητό και διάφορα εδέσματα βρίσκονται παντού στο χώρο γύρω από την εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Αγιο Μάμα.


Εδώ η βόλτα κρατά πολλές ώρες και γι’ αυτό καλό είναι να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, όπως και για τη ζέστη, καθώς η θερμοκρασία αυτές τις ημέρες είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Το πρόγραμμα

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου
Ωρα 08.00 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος [Χώρος Εμποροπανήγυρης].
Ωρα 10.25 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων.
Ωρα 11.00 Καλωσόρισμα των προσκυνητών – επισκεπτών στην αίθουσα του ΕΠΟΚΑΜ.
Ωρα 21.00 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών
• Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μάμαντος (χοροί από Ήπειρο και Κυκλάδες)
• Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παλαίφυτου «Πυρσός» (χοροί από Θράκη και Μικρά Ασία)

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου
Ωρα 21:00 Συναυλία με τον Νίκο Ζωϊδάκη
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου
Ωρα 21.00 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών
• Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μάμαντος (χοροί από Κωνσταντινούπολη)
• Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου (χοροί από την Καππαδοκία)

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το πανηγύρι εδώ
Δείτε το βίο του Αγίου Μάμα εδώ 

Συντάκτης 

Η πρώτη της αγάπη ήταν το αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών τον Εντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρονικά Μέσα και στο ραδιόφωνο. Πνεύμα ανήσυχο, αναζήτησε νέους ορίζοντες, συνεργάστηκε με ομογενειακά ΜΜΕ και ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και τη φωτογραφία, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στη φύση και τον τόπο. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με αντικείμενο τα βότανα και τα φυσικά καλλυντικά και ασχολείται με χειροποίητες, PIY (Produce It Yourself) και DIY (Do It Yourself) δημιουργίες. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις