Κοινωνικό μέρισμα: Έως αύριο οι αιτήσεις!

Δείτε που πρέπει να την υποβάλετε

Έως και αύριο, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, θα δέχεται αιτήσεις η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, ενώ τα χρήματα αναμένεται να δοθούν έως την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Σε περίπτωση μη έγκρισης, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα δίνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήματος ένστασης έως τις 15 Ιανουαρίου.

Όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο τελικός αριθμός των ωφελούμενων, μετά την τελευταία διεύρυνση δικαιούχων, αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ή τις 300.000 οικογένειες.

Από τη διαδικασία ένστασης εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης. Τα αιτήματα ένστασης συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.

Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι ακόμη και σήμερα, όταν απορρίπτεται η αίτηση κάποιου, δεν του γνωστοποιείται ο ακριβής λόγος της απόρριψης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε επιπλέον 50.000 δικαιούχους περίπου, καθώς το ποσό αυξήθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ.

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο, τη στιγμή που είχαμε παραλάβει δημοσιονομικό κενό», ανάφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως στις περιπτώσεις όπου δικαιούχοι υπέβαλαν ένσταση, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις