Κων. Ζέρβας: Σύγκλιση με Αηδονόπουλο, Κυριζίδη, Λεκάκη

Τι ανέφερε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα για συγκλίσεις και συνεργασίες προς τους συμβούλους όλων των παρατάξεων που εκλέγονται στο νέο δημοτικό συμβούλιο απηύθυνε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης μέσα από τη δημοτική τηλεόραση, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TV100.

“Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν αποκλείεται”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα είναι πολλά και είναι επιβεβλημένο να επικρατήσει η λογική των συναινέσεων.

Η πρώτη συνάντηση με Μπουτάρη

Στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα περάσει το κατώφλι του δημαρχιακού μεγάρου και θα έχει συνάντηση με τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Μάλιστα σε αυτή την πρώτη συνάντησή του με τον Γιάννη Μπουτάρη ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν θα προσέλθει μόνος. Μέσα σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς, θα έχει δίπλα του τρεις εκ των συνυποψηφίων του στον πρώτο γύρο των εκλογών, τον Χάρη Αηδονόπουλο, επικεφαλής του συνδυασμού “Συνέργεια Πρώτα η Πόλη μας”, τον Μάκη Κυριζίδη, επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Θετικά” και τον Πέτρο Λεκάκη, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Πρώτη”.

Το γεγονός ότι ο κ. Ζέρβας επέλεξε να συναντηθεί με τον Γιάννη Μπουτάρη παρουσία των τριών αυτών στελεχών σημαίνει πολλά για την επόμενη μέρα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι ενδεικτικό του πνεύματος συνεργασιών και συναινέσεων που επιδιώκονται από την πλευρά του νεοεκλεγέντος δημάρχου, ώστε ο δήμος να διοικηθεί ομαλά στη μετά “Κλεισθένη” εποχή.

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου το νέο σχήμα διοίκησης

Στη συνέντευξή του στη δημοτική τηλεόραση ο κ. Ζέρβας ξεκαθάρισε ότι οι Χάρης Αηδονόπουλος, Μάκης Κυριζίδης και Πέτρος Λεκάκης είναι ήδη “εταίροι” στο νέο σχήμα που θα αναλάβει τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης από 1ης Σεπτεμβρίου.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TV100 και στη Μαρία Μουστάκα, επεσήμανε ότι πρόθεσή του είναι μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχει διαμορφωθεί στο βασικό σκέλος του το επόμενο σχήμα που θα διοικήσει τον δήμο.

Σημειώνεται ότι μία από τις καινοτομίες του «Κλεισθένη» αφορά τη δυνατότητα ορισμού αντιδημάρχων όχι μόνον από την παράταξη του δημάρχου, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με έγκριση του ορισμού από την πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξης στην οποία ανήκει ο οριζόμενος αντιδήμαρχος.

Συνάντηση με Ορφανό – Επικοινωνία με Ταχιάο

Αύριο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Ορφανό, επικεφαλής της παράταξης “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον”, ώστε να διερευνηθούν τα πεδία πιθανών συνεργασιών και συγκλίσεων.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, ανέφερε ότι θα επιδιώξει επικοινωνία και με τον Νίκο Ταχιάο, επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”, με τον οποίο αναμετρήθηκε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε μια μάχη που τον ανέδειξε νικητή με το συντριπτικό ποσοστό του 66,79%. Μάλιστα ο κ. Ζέρβας εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα συνεννόησης ούτε με την πλευρά του Νίκου Ταχιάου.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις