Κρατούμενοι βαπτίστηκαν Χριστιανοί στη Δομοκό

To ζήτησαν και έγινε

Δώδεκα νέους «στρατιώτες», όσους και ο αριθμός των Αποστόλων, απέκτησε η Εκκλησία του Χριστού, με τη βάπτισή τους στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, που βρίσκεται εντός του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr πρόκειται για κρατούμενους που ασπάστηκαν κατά τη διάρκεια των δεσμών τους τη χριστιανική πίστη και ζήτησαν να βαπτιστούν.

Οι δώδεκα βαπτίσεις έγιναν το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Συμεών, που τήρησε την υπόσχεση που έδωσε από την πρώτη ημέρα της αφίξεώς του στη Λαμία, πως θα συνεχίσει να διαδίδει τον λόγο του Θεού. Η κατήχηση των δώδεκα νέων χριστιανών, είχε γίνει από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Ζαφείρη, ο οποίος είναι ο πνευματικός πολλών ακόμη ανθρώπων που εκτίουν διάφορες ποινές στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης.

Τον Σεβασμιότατο πλαισίωσαν επίσης ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δομοκού και οι Ιερείς της περιοχής, ο Αρχιδιάκονος της Μητρόπολης και οι ιεροψάλτες της Ενορίας Αγ. Κυριακής Δομοκού, στην οποία ανήκει το Κατάστημα Κράτησης και στην οποία ενεγράφησαν οι νεοφώτιστοι. Δίπλα στους ανθρώπους της Εκκλησίας, για την τέλεση του μυστηρίου, ήταν ο Διευθυντής των Φυλακών, ο Αρχιφύλακας και όλο το προσωπικό του Σωφρονιστικού Καταστήματος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, με τον Διευθυντή και τους καθηγητές, στο οποίο κάποιοι νεοφώτιστοι ήταν και μαθητές, οι κυρίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και κάτοικοι του Δομοκού.

Ο Ίδιος ο Σεβασμιότατος έδωσε την αναμμένη λαμπάδα στον καθένα, την εικόνα του αγίου, του οποίου το όνομα διάλεξε ο καθένας, τον έντυπο βίο του αγίου, το τίμιο σταυρό, που διαδοχικά κρέμασαν για πρώτη φορά στον λαιμό τους οι νεοφώτιστοι δια των χειρών του Διευθυντή, του Αρχιφύλακα, του Σχολικού Διευθυντή και των καθηγητών και της κοινωνικής λειτουργού και άλλων παρόντων.

Πολλοί κρατούμενοι παρακολούθησαν το μυστήριο και εκδήλωσαν την επιθυμία είτε να πάρουν την ευχή του Μητροπολίτη είτε ακόμη να βαπτιστούν και εκείνοι σε μελλοντικό χρόνο.

Πηγή: lamiareport.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις