Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Παύλου Μελά

Αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία

Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Παύλου Μελά, μια νέα δημοτική δομή που εστιάζει στην προληπτική ιατρική και στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας. Δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Δήμου Παύλου Μελά με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, που είναι το πιστοποιημένο Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη χώρα μας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου καλούν τους πολίτες να ενημερωθούν για το νέο θεσμό Υγείας στο Δήμο Παύλου Μελά που θα εγκαινιαστεί επίσημα την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018.

Το ΚΕΠ Υγείας ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις εξετάσεις που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων και προτείνει συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό, ώστε κάθε πολίτης να θωρακίσει την υγεία του. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Έτσι προτείνονται εξετάσεις για την πρόληψη των παρακάτω νοσημάτων

1.Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής

2.Πρόληψη καρκίνου του παχέους εντέρου

3.Πρόληψη καρκίνου του μαστού

4.Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

5.Πρόληψη καρκίνου του προστάτη

6.Πρόληψη μελανώματος

7.Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Παύλου Μελά

Ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή

Ώρες: 09:00 – 13:00

Επικοινωνία 2310 609 380

Fax 2310 644 093

e-mail: [email protected]

Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνης 4, Πολίχνη

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Ποιος είναι ο βασικός σκοπός των ΚΕΠ Υγείας;

Βασικός σκοπός των ΚΕΠ Υγείας είναι αφενός να ωφελούνται από τις υπηρεσίες τους το σύνολο των φτωχών και ευπαθών δημοτών του τοπικού πληθυσμού που είναι καταγεγραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και η κινητοποίηση όλου του υπόλοιπου πληθυσμού για να προβαίνει στις ενδεδειγμένες προληπτικές εξετάσεις.

Που λειτουργούν τα ΚΕΠ Υγείας;

Το Κ.Ε.Π. Υγείας λειτουργεί ως ο φορέας του Δήμου, στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του δήμου και στελεχώνεται από δημοτικούς υπαλλήλους, που είναι σημείο αναφοράς για τους δημότες σε θέματα ενημέρωσης, πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

Τι προσφέρουν τα ΚΕΠ υγείας στην ευπαθή ομάδα δημοτών;

Η ευπαθής ομάδας απολαμβάνει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το πρόγραμμα των ΚΕΠ Υγείας

Ποιος είναι ο ορισμός της ευπαθής ομάδας στα ΚΕΠ Υγείας

Μέλη Ευπαθής ομάδα ορίζονται οι πολίτες που έχουν α) ατομικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 6000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12000 ευρώ και β) δεν είναι ανασφάλιστοι. Η ένταξη πολιτών στην ευπαθή ομάδα του προγράμματος προϋποθέτει την τήρηση και των δυο όρων.

Το ατομικό ή το οικογενειακό εισόδημα αποδεικνύεται από το εκκαθαριστικό σημείωμα προηγούμενου οικονομικού έτους.

Η ασφαλιστική κατάσταση αποδεικνύεται από μια φωτοτυπία του βιβλιαρίου που απεικονίζεται η απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας ή από υπεύθυνη δήλωση του ανασφάλιστου πολίτη με επικύρωση του γνησίου της υπογραφή από τα Κ.Ε.Π. ή άλλη δημόσια υπηρεσία.

Σχετικές δημοσιεύσεις