Λαγός: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

Προκλητικός στην απολογία του

Εμπλεκόμενος σε όλες τις υποθέσεις που διερευνά το Κακουργιοδικείο βρίσκεται ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος υποστήριξε πως: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. Ήρθα για να ακουστεί η φωνή μου γιατί έξι χρόνια δεν μου δόθηκε η ευκαιρία και το δικαίωμα να απαντήσω σε όλα με κατηγορούν».

Ένα από τα βασικά πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που αντιμετωπίζει το αδίκημα της διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, αποτελεί κομβικό πρόσωπο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την εμπλοκή της ηγεσίας του κόμματος.

Βασικοί κατηγορούμενοι φέρονται να επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον ανεξάρτητο, πλέον, ευρωβουλευτή, αμέσως μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα, ενώ εμφανίζεται ως υπεύθυνος για τις Τοπικές Οργανώσεις της Νίκαιας, του Περάματος και του Πειραιά.

Ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος απολογείται σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα στην οποία ξεχωρίζουν με την παρουσία τους οι γονείς του θύματος της επίθεσης των μελών της Χρυσής Αυγής, μίλησε για «διαδικασία πολιτικής εξόντωσης» προσθέτοντας πως δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», καθώς δεν ερεύνησε τις καταγγελίες συγκατηγορουμένων του ότι δέχτηκαν πιέσεις για να πουν ότι «ο Λαγός έδωσε εντολή».

Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε «τραγικό περιστατικό» τη δολοφονία Φύσσα και απέδωσε την εμπλοκή του στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. «Έγινε συρραφή μηνυμάτων μου από επίορκους για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είμαστε δολοφόνοι και κακούργοι και για τους οπαδούς μας ότι πρέπει να φοβηθούν να τρομοκρατηθούν».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις