Λέκκας: “Αναμένεται μετασεισμός άνω των 4 Ρίχτερ

Ο σεισμός που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σύμφωνα με τον κ. Λέκκα

Ομαλά εξελίσσεται το φαινόμενο μετά τα 5,1 Ρίχτερ που «χτύπησαν» την Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος εκτίμησε πως κατά 99% αυτός ήταν ο κύριος σεισμός.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο κ. Λέκκας σημείωσε πως περιμένουμε έναν μετασεισμό της τάξης των 4-4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ «που θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση».

«Θέλουμε τέτοιους σεισμούς προκειμένου να επιβεβαιωθεί πλήρως ότι είμαστε σε φάση εκτόνωσης» εξήγησε ο κ. Λέκκας λέγοντας ότι «μπορεί να είναι και σε μια εβδομάδα» αλλά και ότι «από τους πιο πολλούς δεν θα γίνει αντιληπτός, θα γίνει από όσους βρίσκονται σε ψηλά κτήρια».

Όσον αφορά το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό της Αθήνας την Παρασκευή, ο κ. Λέκκας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «ήταν έκπληξη το 1999, ήταν και τώρα. Το 1999 δεν το είχαμε αποτυπώσει στην επιφάνεια, ήταν «τυφλό» το ρήγμα. Τότε ενεργοποιήθηκαν τα 3/4 του ρήγματος και έμεινε το 1/4 που δεν ξέραμε ότι έχει ενεργοποιηθεί. Τώρα ξέρουμε ότι το ρήγμα δεν έχει δυνατότητα να δώσει άλλο σεισμό».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις