Λέσβος : Πάνω από 700 αφίξεις προσφύγων σε λιγότερο από 2 ημέρες

Μεταβαίνει στην Τουρκία για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ο Γιώργος Κουμουτσάκος

703 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στην Λέσβο από τα τουρκικά παράλια τις τελευταίες 36 ώρες!

Συγκεκριμένα, οι αφίξεις σημειώθηκαν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης, επιβεβαιώνοντας ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες μεταναστευτικές ροές προς το νησί.

Αναλυτικά, την Τρίτη πέρασαν 335 άνθρωποι, την Τετάρτη 177 και, σήμερα, μέχρι στιγμής, στην Λέσβο κατέφθασαν 191 πρόσφυγες, με τον αριθμό των ευρισκομένων μέσα αλλά και έξω από τον καταυλισμό της Μόριας να διαμορφώνεται στα 13.198 άτομα!

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός, μάλιστα, αποτελεί η αύξηση του πληθυσμού του ΚΥΤ, καθώς οι 5.500 που διέμεναν εκεί αυξήθηκαν στους 13.198 τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Μιλάμε, δηλαδή, για αύξηση 140%!

Την ερχόμενη Κυριακή, 570 πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν σε δομές της υπόλοιπης Ελλάδας μέσω Πειραιά, ενώ, σήμερα, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, μεταβαίνει στην Τουρκία έτσι ώστε να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, αλλά και την εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις