Λουκέτο στα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας

LOUTRA APOLLONIAS

Γιατί κάποιες χιλιάδες ευρώ «βούτηξαν» στην λίμνη;

Αρκετά τα αναπάντητα ερωτήματα των κατοίκων της περιοχής της Νέας Απολλωνίας για το λουκέτο των Ιαματικών Λουτρών που λόγω διακοπής ρεύματος σταμάτησε τη λειτουργία του από την περασμένη Πέμπτη. Ο λόγος είναι το υπέρογκο χρέος προς τη Δημόσια Ηλεκτρική Ενέργεια.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Δήμου Βόλβης αναφέρει μεταξύ άλλων πως η επιχείρηση των Λουτρών κληρονομήθηκε από τον Δήμο Βόλβης με πολλά χρέη που ήταν αδύνατο να αποπληρωθούν, ιδίως τόκοι και φόροι, ωστόσο προσπάθησε να την κρατήσει «όρθια» παρά την κρίση που έχει μειώσει σημαντικά τα έσοδα της επιχείρησης.

LOUTRA APOLLONIAS

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Σταυρό Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβρη με αφορμή την παρουσίαση του σχεδιασμού τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου Βόλβης, με παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, συζητήθηκε ένα σχέδιο που αφορά όχι μόνο το παραθαλάσσιο μέτωπο άλλα και τη λίμνη Βόλβη, τα Ιαματικά Λουτρά της Νέας Απολλωνίας κι άλλες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

LOUTRA APOLLONIAS

Στόχος του σχεδίου ήταν να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, νέες επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο και φυσικά να υπάρξουν υποδομές ώστε να προσελκύσει και τον εναλλακτικό τουρισμό πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε μια περίοδο που η Κεντρική Μακεδονία είναι πρωταγωνίστρια στις επισκέψεις ατόμων από το εξωτερικό που εκτός από θάλασσα και ήλιο, αναζητούν στιγμές χαλάρωσης, λουτροθεραπεία, περιηγήσεις στην λίμνη και εξερευνήσεις του υδροβιότοπου.

Για τα 10 τελευταία χρόνια υπάρχουν ευθύνες. Ευθύνες που οι νυν διοικούντες της λουτρόπολης Νέας Απολλωνίας μεταφέρουν στους πρώην και οι πρώην στους προηγούμενους. Δε μιλάμε πλέον μόνο για τα αίτια, μιλάμε για τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν, για ένα πολύτιμο φυσικό στολίδι που έδινε ζωή, υγεία, ευεξία στον άνθρωπο και μερικές χιλιάδες ευρώ που βούτηξαν μέσα στη λίμνη αφού οι διοικούντες άφησαν την επιχείρηση στην τύχη της. Η μονάδα έκλεισε μέχρι την εύρεση νέου επενδυτή ενώ η υπόθεση των χρεών και των δανείων ερευνάται από Εισαγγελέα.

LOUTRA APOLLONIAS
LOUTRA APOLLONIAS

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις