Μ. Πασχαλίδου: “Oι προσωπικές στρατηγικές του Π. Λεκάκη μας οδήγησαν στην έξοδο…”

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ σε συνέντευξή της εξηγεί γιατί αποφάσισε να συστρατευτεί με την Κατερίνα Νοτοπούλου

Λίγες μόνο ώρες πριν την κατάθεση στο Πρωτοδικείο των συνδυασμών των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σαν “βόμβα” έπεσε η απόφαση της Μαρίας Πασχαλίδου και της Ελλης Χρυσίδου να αλλάξουν στρατόπεδο” κι από το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Λεκάκη να μεταπηδήσουν σε αυτό της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Μια απόφαση που συζητήθηκε έντονα καθώς και οι δύο ήταν από τα στελέχη της “Πρωτοβουλίας” που μαζί με τον Π. Λεκάκη και άλλους δημιούργησαν το συνδυασμό “Θεσσαλονίκη Πρώτη”.

Η Μαρία Πασχαλίδου, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) σε συνέντευξή αποκαλύπτει στους λόγους της απόφασης που έλαβε. Επίσης, αναφέρεται στην Κατερίνα Νοτοπούλου και στη μάχη των δημοτικών εκλογών που κορυφώνεται.

-Κα Πασχαλίδου, γιατί αλλάξατε στρατόπεδο, λίγο πριν σημάνει η επίσημη ώρα της μάχης; (κατάθεση συνδυασμού στο πρωτοδικείο)

“Μέχρι την τελευταία στιγμή εξάντλησα όλα τα περιθώρια συνεννόησης και συμπόρευσης με την παράταξη που ξεκινήσαμε μαζί με τον Πέτρο (και με τους άλλους συναδέλφους από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ). Δυστυχώς ακολουθήθηκε μια προσωπική στρατηγική από τον επικεφαλής της παράταξης με “κρυφή ατζέντα” και συναντήσεις που τις μαθαίναμε “κατόπιν εορτής”. Αυτή η απομάκρυνση μας δεν ξέρω αν έγινε στρατηγικά ή άθελα όμως μας οδήγησε ή αν θέλετε για να μιλήσω για τον εαυτό μου με οδήγησε στην απόφαση αλλαγής ρότας”.

-Ποιες ήταν οι τελευταίες κουβέντες που είχατε με τον κ. Λεκάκη;

“Τον ενημερώσαμε, τόσοι οι άλλοι συνάδελφοι που έφυγαν (Δημαρέλος, Μπαρμπουνάκης, Χρυσίδου…) όσο κι εγώ, για τα λάθη στη στρατηγική και στη σύνταξη προγράμματος που μέχρι να φύγουμε δεν είχαμε δουλέψει. Για την έλλειψη οράματος… Για το ότι δεν υπήρχε οργάνωση, παρά την καλή θέληση για συναντήσεις και συζητήσεις που δεν οδηγούσαν ούτε σε καλύτερη οργάνωση του χρόνου ούτε των δυνάμεων μας. Δυστυχώς αυτό αποτυπώνονταν και στις δημοσκοπήσεις με την κοινωνία να μην αναγνωρίζει ούτε τον ίδιο ως αυτοδιοικητική προσωπικότητα ούτε την παράταξη που προσπαθούσαμε να αναδείξουμε… Κουβεντιάσαμε λοιπόν πάλι για τις θεματικές εκδηλώσεις που δεν έγιναν, για το ότι δεν έχουμε ενημέρωση ούτε και συνεργασία, δεν γνωρίζουμε το πρόγραμμα του, όπως και για το ότι είχαμε πει από την αρχή πως αν δεν προκαλέσουμε ενδιαφέρον στον κόσμο για την παράταξή μας θα συζητήσουμε την περίπτωση συνεργασίας με άλλη παράταξη. Κι ενώ γνώριζε ότι έχουμε κρίση μας καθησύχαζε με υποσχέσεις προκειμένου να μας φτάσει στο πρωτοδικείο. Το πρωί του τηλεφώνησα να του πω πως Χρυσίδου και Μπαρμπουνάκης είναι στα όριά τους και φεύγουν και υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μείνω ούτε εγώ και το βράδυ βγήκε σε live στο fb και είπε απευθυνόμενος προς τους συνυποψήφιους «όποιος θέλει να αποχωρήσει μπορεί να αποχωρήσει ακόμη και τώρα… αυτός θα αντικατασταθεί άμεσα από πέντε…» τόνισε δε «εσείς είστε η δύναμη του ψηφοδελτίου, προχωράτε και πάνω στις πλάτες σας κάθομαι εγώ… ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ»! Ως εκείνη την ώρα νόμιζα πως προχωράμε ΜΑΖΙ!”.

-Λέτε ότι αυτός σας “πρόδωσε” και όχι ότι εσείς εγκαταλείψατε τη μάχη λίγο πριν το “σάλπισμα”;

“Ακολούθησε προσωπική στρατηγική παρά τις προσπάθειες να δώσουμε ομαδικό και παραταξιακό αγώνα. Παρά τις ενστάσεις μας για συνεργάτες του αυτός επέλεξε να τους έχει δίπλα του συνεχώς και ως… σημαία της παράταξης.Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε πολλές φορές τελικά αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Όμως στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να είναι έτσι. Στα εννέα χρόνιας της παρουσίας μου στα κοινά μίλησα και μιλάω με πράξεις. Οι εντυπώσεις με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Δεν είναι όλα πόζες και ψεύτικα χαμόγελα. Από αυτά χορτάσαμε…”.

-Γιατί ΜΑΖΙ με την Κατερίνα Νοτοπούλου;

“Γιατί διάβασα το πρόγραμμα της και ταυτίζομαι σε πολλά σημεία και γιατί θέλει ουσιαστική συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Γιατί δεν θέλω να γυρίσει η πόλη στο παρελθόν με πρακτικές άλλων εποχών. Δούλεψα σκληρά δυο θητείες μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη και τους άλλους συναδέλφους για να αλλάξουμε νοοτροπίες και αντιλήψεις… Δεν θέλω η δουλειά αυτή να πεταχτεί στα σκουπίδια ή στην ανακύκλωση πολιτικών που ζημίωσαν, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, τη Θεσσαλονίκη…”.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις