«Μάχη» για τη ζωή της δίνει η 29χρονη λεχώνα στο Ιπποκράτειο

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 29χρονη λεχώνα από την Κατερίνη που υπέστη ανακοπή όταν μετά από καισαρική της χορηγήθηκε αντιβίωση στην οποία είχε αλλεργία.

Η νεαρή γυναίκα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης που μίλησε στο OPEN, το αντιβιοτικό που της χορηγήθηκε της έφερε οξεία αλλεργική αντίδραση. Μέσα σε δέκα λεπτά η γυναίκα έπαθε ανακοπή.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν ωστόσο ερωτήματα προκαλεί πώς ενώ η γυναίκα είχε ενημερώσει για την αλλεργία της σε συγκεκριμένο αντιβιοτικό και αυτή είχε καταγραφεί στον φάκελό της, τής χορηγήθηκε άλλο φάρμακο αλλά της ίδιας «οικογένειας».

Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο αναμένεται να την υποβάλλουν σε μαγνητική τη Δευτέρα προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάστασή της και το μέγεθος της βλάβης που έχει προκληθεί ενώ στο νοσοκομείο Κατερίνης ήδη οι υπεύθυνοι προχωρούν στην αυστηροποιήση των σχετικών πρωτοκόλλων.

Την ίδια ώρα το μωρό της 29χρονης γυναίκας που είναι υγιέστατο βρίσκεται στο σπίτι του ζευγαριού και όλοι εύχονται σύντομα η μητέρα του να το κρατήσει στην αγκαλιά της.

Πηγή: www.newsit.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις