Μάθημα με μπουφάν, κασκόλ και γάντια σε γυμνάσιο του Βόλου

Ετοιμοι για κατάληψη οι μαθητές

Αίθουσες-ψυγεία στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου! Όπως καταγγέλλουν γονείς και μαθητές, μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές των εορτών, το κεντρικό σύστημα θέρμανσης παρουσίασε βλάβη (που έως και χθες δεν είχε επιδιορθωθεί), με αποτέλεσμα να κάνουν μάθημα φορώντας μπουφάν, κασκόλ και γάντια…

Γονείς διαμαρτυρήθηκαν ότι τα παιδιά τους αναγκάζονται να κάνουν μάθημα φορώντας μπουφάν, κασκόλ, σκουφιά και γάντια. «Ακόμη και οι ίδιοι οι καθηγητές κάνουν μάθημα με τα πανωφόρια τους. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να γράψουν από το κρύο, γυρίζουν με μελανά χείλη», ανέφερε μητέρα που απευθύνθηκε αγανακτισμένη στα γραφεία της εφημερίδας «Ταχυδρόμος του Βόλου».

Οπως σημείωσε η ίδια, επί 13 ημέρες το πρόβλημα της θέρμανσης δεν έχει επιλυθεί. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε μονοψήφιο αριθμό και στην περιοχή όπου εδρεύει το σχολείο, στη συνοικία Πανταζόπουλου, η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη σε σχέση με το κέντρο της πόλης.

«Οπως μας ενημερώνουν τα παιδιά μας, μαθητές που ανήκουν στη διοίκηση του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος παραπέμπει την επίλυση του προβλήματος από τη μία ημέρα στην άλλη», ανέφερε μητέρα.

Στο σχολείο επικρατεί αναβρασμός μεταξύ των μαθητών. Σε κάποιες αίθουσες μάλιστα έχουν επιστρατευτεί θερμαντικά σώματα για να σπάσουν το κρύο και η υγρασία. «Τα παιδιά είναι αναστατωμένα και ακούγεται ότι ενδέχεται να προχωρήσουν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενα για την έλλειψη θέρμανσης στο σχολείο», σημείωσε γονιός που ζητά άμεση επίλυση του προβλήματος.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr
Φωτογραφία αρχείου

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις