Με ονομαστική ψηφοφορία σήμερα η τροπολογία για ΠAOK και Ξάνθη

Θα κατατεθεί στη Βουλή

Με ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα διεξαχθεί αύριο το μεσημέρι αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία και αφορά στον χώρο του ποδοσφαίρου και τις ομάδες ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Οι πολιτικές αναταράξεις ωστόσο συνεχίζονται με τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μελά να προτείνει τροποποίηση της τροπολογίας “με αφαίρεση 6 εως 20 βαθμών”. Όπως εξήγησε ο βουλευτής Α’ Πειραιά αυτή η τροποποίηση είναι αναγκαία, ούτως ώστε στην περίπτωση πολυϊδιοκτησίας να υποβιβάζεται η μία ομάδα”.

Νωρίτερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη υπερασπίστηκε την ρύθμιση λέγοντας ότι “επιχειρείται στην ουσία ένας εύλογος εξ ορθολογισμός των κυρώσεων σε περιπτώσεις παράβασης των διατάξεων περί πολυϊδιοκτησίας. Η ρύθμιση σέβεται την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των οργάνων που θα εφαρμόσουν την ρύθμιση. Αυτό που αλλάζει είναι ο βαθμός επιμέτρησης της ποινής”.

Η ΥΠΠΟ τόνισε πως “όταν απειλείται με διχασμό η κοινωνία που είναι τραυματισμένη από το πρόσφατο παρελθόν και προσπαθεί να ανακάμψει, η ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση είναι αναγκαία. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και να μην επιτρέψει τον διχασμό για ένα ποδοσφαιρικό θέμα. Αυτό είναι πρώτιστο μέλημά μας. Στην παρούσα φάση η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, που δεν μας αφήνουν περιθώρια για νέο διχασμό μεταξύ των πολιτών”.

Οι αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης είναι έντονες καθώς ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ , Ελληνική Λύση και Μερα25 δηλώνουν ότι θα αποχωρήσουν κατά την ψήφισή της, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με δήλωσή του, επιτέθηκε εκ νέου κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη λέγοντας: “Η κ. Μενδώνη μας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα διχασμού του ελληνικού λαού. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Αυγενάκης έβαλε δύο δικούς του ανθρώπους στην Επιτροπή; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι αφού τους έβαλε μετά είπε ότι δεν του πολυαρέσει το Πόρισμα; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι για να διορθώσετε αυτά τα δυο λάθη φέρνετε μια τροπολογία που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με αναδρομική ισχύ και μάλιστα ενόσω βρίσκεται υπό εκδίκαση η υπόθεση; Αφού μιλάμε για το ποδόσφαιρο πρέπει να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος τον βρίζουνε οι πάντες”.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις