Με τον Τούρκο Πρόξενο συναντήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας (ΦΩΤΟ)

Συζήτηση για σειρά θεμάτων

Η ανάπτυξη κοινών πολιτιστικών δράσεων και θέματα τουρισμού συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο, σε φιλικό κλίμα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο γενικός πρόξενο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Εfe Ceylan,

Σε ότι αφορά τις κοινές πολιτιστικές δράσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως μπορούν να προάγουν την καλή γειτνίαση και ο γενικός πρόξενος πως μπορούν να λειτουργήσουν ενωτικά για τις δύο χώρες.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κ. Ceylan για τις αναφορές του κ. Ζέρβα για την βυζαντινή κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και παράλληλα εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ιστορικά πολυπολιτισμική ταυτότητά της με τον δήμαρχο να υπογραμμίζει την αδιάλειπτη ιστορία 24ων αιώνων. Σε ό,τι αφορά στην οθωμανική αρχιτεκτονική κληρονομιά της, ο κ. Ζέρβας τόνισε πως διάθεση της διοίκησης είναι η διαφύλαξη κάθε στοιχείου που συνθέτει τη συνολική ιστορία του τόπου.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε ακολούθως σε ζητήματα τουρισμού με κύριο ζήτημα την βελτίωση της συνδεσιμότητας της Θεσσαλονίκης με την Τουρκία σε αεροπορικό, θαλάσσιο και χερσαίο επίπεδο. Κοινός στόχος όπως επισήμαναν οι δύο άνδρες παραμένει η αμοιβαία ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης των δύο χωρών.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των Πανεπιστημίων των δύο χωρών και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε επίπεδο αυτοδιοίκησης σε πολλά πεδία.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο μεταναστευτικό ζήτημα και στην ανάγκη που υπάρχει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά καθώς παρουσιάζει διεθνείς διαστάσεις.

Με το πέρας της συνάντησης ο γενικός πρόξενος προσκάλεσε τον δήμαρχο να τον επισκεφτεί στο μέλλον στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις