Μεγάλο το ενδιαφέρον για το 45ο φεστιβάλ ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα η ομιλία του Κουτσούμπα και

Με χιλιάδες νέους και ανθρώπους όλων των ηλικιών, να πλημμυρίζουν τους χώρους του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά, ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ -«Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, με το κεντρικό του σύνθημα να αποτυπώνει τη βεβαιότητα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…” τον Σοσιαλισμό».

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει τρεις μέρες, γεμάτες με έναν πλούτο εκδηλώσεων και δράσεων στις Σκηνές και σε όλους τους χώρους του. Tο μουσικό – καλλιτεχνικό πρόγραμμα της χθεσινής ημέρας στη Νεανική Σκηνή ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα προηγηθεί μουσικό – αφηγηματικό αφιέρωμα στις στιγμές της ταξικής πάλης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργεί κεντρική έκθεση, με θέμα: «Ο πόλεμος τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους…»: Οι Θέσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – 20 χρόνια από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Στην έκθεση πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις. Επίσης, λειτουργεί φοιτητικό, μαθητικό και στέκι νέων εργαζομένων, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», στέκι κατά των ναρκωτικών, αθλητικό στέκι, ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τις μικρότερες ηλικίες, καθώς και παιδότοπος.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Κεντρική Σκηνή

Αφιέρωμα της ΚΝΕ

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

    -Λαϊκή Σκηνή

Σεραφείμ Μαρμαρίδης

Νίκος Φιλιππίδης

    -Νεανική Σκηνή

Ντούο Σεγκιάχ

Πέννυ Μπαλτατζή

Little Kiss

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

    -Κεντρική Σκηνή

Νίκος Ταλέας, Μαρίνα Φραγκούλη, Βασίλης Πρατσινάκης, Λάμπρος Καυκούλας, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρίας

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τον Δημήτρη Μπάση

    -Λαϊκή Σκηνή

Χορευτικό πρόγραμμα

Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Ανθή Τασιούλη

Αγάθωνας

    -Νεανική Σκηνή

«Γουρούνια στο Διάστημα»

Urban Pulse

Rebellion Connexion

«Μπλε» – Λάκης Παπαδόπουλος.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις