Μέλη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο δήμο Δέλτα

Ενημέρωση για αρκετά θέματα

Mε το κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Βόρεια Ελλάδα συναντήθηκε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος Δέλτα ενημέρωσε τα μέλη του κλιμακίου για τη δομή Αναγνωστοπούλου και τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στον χώρο του πρώην στρατοπέδου.

Ο επικεφαλής γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Λούκα Κούρσι ενημέρωσε τον δήμαρχο για το πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

«Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση στην οποία αναλύσαμε την κατάσταση με το Προσφυγικό στον δήμο μας. Συζητήσαμε για τα προβλήματα που εντοπίζονται στο καμπ Αναγνωστοπούλου λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ τους ενημερώσαμε ότι ο δήμος Δέλτα δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να ασκήσει πολιτική στο θέμα των μεταναστών με αποτέλεσμα τέτοιου είδους συνεργασίες να είναι απαραίτητες», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης.

«Γνωριστήκαμε με τον δήμαρχο Δέλτα και συζητήσαμε το ζήτημα των προσφύγων στον δήμο καθώς και για τους ωφελούμενους από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ που αφορά 600 ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε διαμερίσματα», τόνισε ο κ Κούρσι και εξέφρασε την επιθυμία να αρχίσει μια συνεργασία με τον δήμαρχο Δέλτα σε ευρύτερη κλίμακα».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις