Μιχαλολιάκος: «Δεν έδωσα καμία εντολή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα»

Αποποιείται κάθε ευθύνης ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Τελείωσε σήμερα η αποδεικτική διαδικασία για την Χρυσή Αυγή, η οποία κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε ένα κομμάτι της απολογίας του ισχυρίστηκε ότι: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, κάθεται στο εδώλιο πολιτικός αρχηγός για πράξεις οπαδού του κόμματος».

Έπειτα, ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος αναφορικά με τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, κάνοντας λόγο για «βρώμικη προπαγάνδα και πολιτική σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής», ενώ συμπλήρωσε, ρωτώντας: «δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου. Δεν σας κάνει εντύπωση που ερευνήσανε 200 σπίτια και τόσα γραφεία, και δεν βρήκαν τίποτα για τάγματα εφόδου;» 

Αναφορικά με την κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είπε χαρακτηριστικά:

«Ποια εγκληματική οργάνωση; Είμαστε γνωστοί 25 χρόνια. Με τι σκεπτικό είναι εγκληματική οργάνωση όλοι αυτοί που τους ψήφισε ο ελληνικός λαός, Προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως εγκληματική οργάνωση εδώ και πολλά χρόνια».

Ο κ. Μιχαλολιάκος, επίσης, μίλησε για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τονίζοντας ότι δεν γνώριζε κάτι για ότι επρόκειτο να συμβεί, ενώ, όπως σημείωσε: «Το κόμμα δεν έπρεπε να εμπλακεί».

«Εγώ δεν είχα σχέση και δεν ενέκρινα την ενέργεια αυτή, δεν έμαθα πολλά για τη δολοφονία.», είπε, συνεχίζοντας:

«Έγινε μια συμπλοκή και ο Ρουπακιάς δολοφόνησε κάποιον, εγώ δεν έδωσα καμία εντολή να γίνει καμία δολοφονία. Καταδίκασα τη δολοφονία, την επόμενη ημέρα σε συνέντευξη στο Kόντρα είπα ότι δεν έχω – σε πρώτο ενικό- πολιτική ευθύνη. Μετέπειτα στην συνέντευξη στον Χατζηνικολάου είπα αναλαμβάνουμε – πρώτο πληθυντικό – την πολιτική ευθύνη. Έχει διαφορά. Την δήλωση αυτή την έκανα τρεις ημέρες πριν τις εκλογές του ’15, οι δημοσιογράφοι πήραν μία φράση και την έκαναν θέμα, αυτό είναι σταλινική λογοκρισία».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις