Μητέρα με σύφιλη γέννησε σε νοσοκομείο – Εκτέθηκε στον ιό το ιατρικό προσωπικό

Έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Δε διαγνώστηκε ο ιός της σύφιλης σε μητέρα στη Λάρισα, η οποία γέννησε και εξέθεσε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο ενδεχόμενο της Μόλυνσης.

Αυτό συνέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ, σύμφωνα με το larissanet.gr, που επικαλείται πληροφορίες, το περιστατικό έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την εισαγωγή της μητέρας στη Μαιευτική Κλινική δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων. Αποτέλεσμα της αβλεψίας ήταν το περιστατικό να εισαχθεί για τοκετό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μη γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας.

Η αποκάλυψη του θέματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, το ίδιο το νοσοκομείο αδυνατεί να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί, καθώς δεν διαθέτει αντιδραστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις