Μητσοτάκης: «Αγεωγράφητα και ανιστόρητα όσα ισχυρίζεται η Τουρκία»

Πυρ και μανία ο πρωθυπουργός

Επιθετική χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη στάση της Τουρκίας «η οποία μετά τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ απλώνεται και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου με αιχμή ένα άκυρο κείμενο που βάφτισε συμφωνία με τη Λιβύη» .

«Αυτά που ισχυρίζεται η Τουρκία είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα και οδήγησαν την Τουρκία σε μια πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενημερώνοντας τη Βουλή για τη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο.

Όπως ανέφερε, επίσης, «ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Αίγυπτος και Ισραήλ καταδίκασαν την στάση της Τουρκίας σε δύο εικοσιτετράωρα.

Ακόμα και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ που τηρούσε πάντα ίσες αποστάσεις στις διαφορές μας με Τουρκία, οι ισχυρές χώρες κατέκριναν την στάση της Τουρκίας με πρώτο τον κ. Μακρόν ο οποίος έθεσε έναν φραγμό στην επιθετικότητα των γειτόνων μας σε όλα τα βήματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και όσον αφορά το μεταναστευτικό, καθώς από το βήμα της Βουλής επισήμανε στον Ερντογάν οτι η Τουρκία δε τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν που έχει απέναντι στην ΕΕ:

«Η πολιτική είναι για να ασκείται και όχι να συζητείται αλλά οι κινήσεις μας εξελίσσονται και αποδίδουν. Τα κείμενα που επικαλείται η Τουρκία για θαλάσσιες ζώνες δεν παράγουν αποτέλεσμα και δεν θα κυρωθούν».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις