Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραιτήσεις»

Παραχώρησε συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αποκλειστικό θέμα την εθνική τραγωδία από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Οι πολίτες δεν χρεώνουν στην κυβέρνηση μόνο ανικανότητα αλλά και θράσος και κυνισμό, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας από την ηγεσία του Αρείου Πάγου να αναθέσει σε εφέτη εισαγγελέα τη διεξαγωγή της έρευνας.

«Έχω βάσιμες υποψίες για προσπάθεια συγκάλυψης, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα διερευνήσει τα πάντα και οι ευθύνες θα αποδοθούν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι ως αρχηγός της αντιπολίτευσης θα κάνει τα πάντα για να καταλογιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν. «Αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Δεν βλέπω τον λόγο για Εξεταστική Επιτροπή που θα καταλήξει σε κομματική αντιπαράθεση», πρόσθεσε.

«Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη δίχως καμία παραίτηση. Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη. Αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του πρωθυπουργού το βράδυ της μαύρης Δευτέρας», είπε.

«Οι Έλληνες ζητούν να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Θέλουν ασφάλεια για τους ίδιους, τις οικογένειες τους και την περιούσια τους. Όχι άλλη στάχτη. Αναλαμβάνω από σήμερα την ευθύνη, δεν είμαι μόνος, έχω την ομάδα νέων και ικανών ανθρώπων για να αλλάξουμε την πολιτική προστασία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης τη στιγμή που ήταν γνωστό ότι υπήρχαν νεκροί.

Δείτε επίσης:   60χρονος σκότωσε με μαχαίρι την πρώην κουνιάδα του σε καφέ του Ηρακλείου

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πρόσωπα που έχουν τις ευθύνες για την τραγωδία ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε πως κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντα τους. «Ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κα Δούρου, ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας και ο αρχηγός της αστυνομίας είναι τα πρόσωπα που έχουν ευθύνη, πέραν του κ. Τσίπρα. Ποιος Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν μια επόμενη καταστροφή»;

«Ξέρουμε τι χρειάζεται, πώς πρέπει να αναδιαρθρώσουμε την πολιτική προστασία και για ποιες περιοχές κατά προτεραιότητα. Έχω τη μέθοδο και το σχέδιο. Με έμφαση στην πρόληψη, την ενημέρωση και με ασκήσεις προστασίας για όλους τους πολίτες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις