Μητσοτάκης: «Μετάβαση στη νέα εποχή»

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ως πρόσωπο που συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στις πρώτες δηλώσεις του, μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι ένα πρόσωπο που ενώνει το ελληνικό έθνος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεργαστεί μαζί της αποτελεσματικά για το καλό της χώρας.

«Είναι μια σπουδαία μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία, για τη Βουλή, για το Πολίτευμά μας. Η Βουλή εξέλεξε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κα Σακελλαροπούλου, μια σπουδαία νομικό, δικαστή, μια προσωπικότητα που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είχα πει ότι θα προτείνω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού έθνους. Χαίρομαι που το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας απέδειξε ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, σήμερα άνοιξε ένα νέο παράθυρο, η χώρα μας μπαίνει στην 3η δεκαετία του 2020 αιώνα με μια γυναίκα πρόεδρο. Εύχομαι στην κα Σακελλαροπούλου καλή επιτυχία και στο πλαίσιο του Συντάγματος είμαι σίγουρος πως θα συνεργαστούμε αποτελεσματικά για το καλό της πατρίδος μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς εξελέγη σήμερα με 261 ψήφους. Παρών στην σημερινή διαδικασία δήλωσαν 33 βουλευτές.

Η κα Σακελλαροπούλου, την υποψηφιότητα της οποίας πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι επίσης η πρώτη που γίνεται αποδεκτή από τρία κόμματα της Βουλής. Μάλιστα εξελέγη με την πρώτη ψηφοφορία ξεπερνώντας κατά πολύ την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων του σώματος (200 ψήφοι), την οποία προβλέπει το αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις