Μωυσίδης: «Εμείς τολμούμε, εμείς έχουμε τις λύσεις»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλά για τα ζητήματα τις πόλης και τις προτάσεις του

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης έθιξε τα βασικά ζητήματα που αφορούν στην πόλη.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της ασφάλειας, ο Βασίλης Μωυσίδης επεσήμανε τα εξής: «Είναι πολύ σοβαρό αυτό το ζήτημα γιατί κανείς δεν είναι ασφαλής πλέον και ειδικότερα σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Πρόσφατα κιόλας ξυλοφόρτωσαν έναν καταστηματάρχη γιατί τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε 30 νεαρούς αλλοδαπούς, για το λόγο ότι είχαν μαζευτεί μπροστά από το κατάστημά του και δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα. Αυτό το περιστατικό δεν είναι παράδειγμα μίας ασφαλούς πόλης»

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και ειδικότερα στο μεταναστευτικό. «Πρέπει να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και να δρομολογηθεί και η κοινωνική τους ένταξη στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών” Βασίλης Μωυσίδης.

Ακόμη, αναφορικά με το ρόλο του δημάρχου και τη σχέση του με την κεντρική εξουσία ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών” αναρωτήθηκε: «Ήρθε εδώ ποτέ Υπουργός Δημοσίας Τάξης να καθίσει με το Δήμο και να ακούσει τα προβλήματα της πόλης;» Και προσέθεσε ότι «πρέπει να υπάρξει συνεργασία. Ο δήμαρχος μέσα από το

θεσμικό ρόλο που έχει μπορεί κάλλιστα με τον απαραίτητο μοχλό πίεσης να δώσει λύση στο πρόβλημα. Αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση θα είμαστε υποκριτές απέναντι στην κοινωνία»

Τέλος, σε ερώτηση που του τέθηκε αναφορικά με το λόγο για τον οποίο να ψηφίσουν οι πολίτες το Βασίλη Μωυσίδη και τη “ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών”, ο ίδιος απάντησε: «γιατί εμείς τολμούμε και γιατί εμείς έχουμε τις λύσεις»

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις