Μωυσίδης: «Ο δήμος οφείλει να μεριμνά για τις εργαζόμενες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες»

Τι αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος για το ζήτημα των οικογενειών

«Βρισκόμαστε σε μία εποχή που αναμφίβολα οι περισσότερες μητέρες εργάζονται και μάλιστα πολλές ώρες. Η κρίση γονάτισε τις γυναίκες, γιατί πρέπει να συνδυάσουν τη μητρότητα με την εργασία. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις μονογονεϊκές οικογένειες. Ας φανταστεί κανείς τι γίνεται στις περιπτώσεις όπου πρόκειται για ένα γονιό που μεγαλώνει μόνος του το παιδί του», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης.

Πράγματι, το βάρος για αυτούς τους γονείς είναι μεγάλο και ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά σε μικρή ηλικία, όπου πρέπει είτε να πάνε σε κάποιον παιδικό ή βρεφικό σταθμό, είτε να υπάρχει η ευχέρεια για φύλαξη από το οικογενειακό περιβάλλον καθώς και κάποιο άλλο πρόσωπο.

Δυστυχώς όμως το ωράριο λειτουργίας των σταθμών είναι συγκεκριμένο και ορισμένοι γονείς εργάζονται πέραν αυτού. Τι γίνεται στις περιπτώσεις λοιπόν όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα για φύλαξη από κάποιο τρίτο πρόσωπο μετά το πέρας του ωραρίου;

«Ο δήμος πρέπει να είναι αρωγός. Οφείλει να μεριμνά ούτως ώστε είτε να λειτουργεί με δύο βάρδιες, είτε να υπάρχει η δυνατότητα παράτασης του ωραρίου με σκοπό τη φύλαξη των παιδιών», επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξης “ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών”.

«Ως συνδυασμός λέμε διαρκώς και τονίζουμε τη σημασία που έχει για εμάς η εφαρμογή αρχών της κοινωνικής πολιτικής, έστω των βασικότερων. Εμείς έχουμε τις προτάσεις και τις λύσεις για να το επιτύχουμε αυτό.Ο δήμος μπορεί και πρέπει να στηρίζει τους πολίτες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», προσέθεσε ο Βασίλης Μωυσίδης.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις