Ν. Ποτίδαια: Τι συμβαίνει με το νερό στην περιοχή

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς σχετικά με το πρόβλημα

Χωρίς πόσιμο νερό παραμένουν παραθεριστικές κατοικίες στην περιοχή της Νέας Ποτίδαιας στη Χαλκιδική.

Για ένα ακόμη καλοκαίρι οι παραθεριστές είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στη βρύση και να γεμίζουν δοχεία ώστε να έχουν νερό για τις ανάγκες τους. Πόσιμο ούτε κατά διάνοια, καθώς αγοράζουν μόνο εμφιαλωμένο.

Κάθε χρόνο πληρώνουν 150 ευρώ αλλά ακόμα κι αυτό, όπως λένε οι ίδιοι στο ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας, είναι υφάλμυρο και γλυφό. Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών ζητούν να βρεθεί λύση το πρόβλημα.

«Δεν υπάρχει επάρκεια νερού, έχουμε κάνει πολλά έργα, αν δούμε ότι περισσεύει το νερό θα δώσουμε και σε εκείνους», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, αναφορικά με τη μη υδροδότηση των παραθεριστικών οικισμών του δήμου.

O κ. Καρράς μιλώντας στον στον Alpha 96,5, τόνισε ότι πρόκειται για περιοχές εκτός σχεδίου, «με τη γνωστή άναρχη δόμηση, η οποία άλλοτε φανερά και άλλοτε κρυφά επιτράπηκε πριν από κάποια χρόνια», ενώ προσέθεσε πως οι οικισμοί αυτοί υδροδοτούνται από ιδιώτη.

Ταυτόχρονα και ο βασικός οικισμός της Ν. Ποτίδαιας, υδροδοτείται από γειτονικούς δήμους, και παρά τα πολλά έργα, δεν υπάρχει επάρκεια στο νερό συμπλήρωσε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας. Πάντως, όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες για διακοπή παροχής νερού από τον ιδιώτη.

Πηγή: ATLAS, Alpha 96,5, halkidikinews.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις