Ν. Ταχιάος: Δεν μπορούσα να αγνοήσω την εμπιστοσύνη του κ. Μητσοτάκη

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Θεσσαλονίκης για τις προσεχείς εκλογές

«Το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας, θα βγάλει το μακρύ χέρι του κράτους από την τσέπη των Ελλήνων», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ταχιάος.

Περιγράφοντας τα «βήματα» που θα κάνει η ΝΔ σε περίπτωση που την επομένη των εκλογών βρεθεί στην εξουσία, ο κ. Ταχιάος αναφέρεται στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, την προώθηση των παραγωγικών επενδύσεων προκειμένου να μπει, όπως λέει, η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Υπογραμμίζει, παράλληλα, την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου, με κατάργηση της απλής αναλογικής και ανατροπής του «Κλεισθένη» καθώς «οι δήμοι πρέπει να διοικηθούν και οι πόλεις να λειτουργήσουν».

Ο κ. Ταχιάος τονίζει ότι «δεν ήταν μια εύκολη απόφαση» το να μπει στη «μάχη» των εθνικών εκλογών, έπειτα από έξι μήνες προεκλογικού αγώνα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο ήταν η ίδια η πόλη, ο βασικός λόγος που τον έπεισε καθώς και εφόσον εκλεγεί θα του δοθεί, όπως υπογραμμίζει, η δυνατότητα να δώσει πιο αποτελεσματικά τον αγώνα του για τη Θεσσαλονίκη.

Παραδέχεται, δε, πως στην απόφασή του «μέτρησε» και η σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Εφόσον ο πρόεδρος μού έδειξε την εμπιστοσύνη του, το γεγονός αυτό βάρυνε στην απόφασή μου και φυσικά δεν μπορούσα να το αγνοήσω».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις