Νέα αιματηρά επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ

Χαμός σε όλη τη χώρα

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Χονγκ Κονγκ ψέκασαν την Κυριακή με σπρέι πιπεριού τους διαδηλωτές σε μία προσπάθεια να διαλύσουν μία διαδήλωση, στο οικονομικό κέντρο της πόλης και αφού είχε προηγηθεί μία ειρηνική διαδήλωση υπέρ των Ουιγούρων.

Η αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ήταν εκτός ελέγχου, καθώς δεκάδες αστυνομικοί είχαν παραταχθεί κατά μήκος μιας κεντρικής πλατείας και απέναντι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι πετούσαν γυάλινα μπουκάλια και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά, κρατώντας σημαίες των Ουιγούρων, αλλά και πόστερ και ενώ οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται για έξι και πλέον μήνες. Ένα μεικτό πλήθος από νέους σε ηλικία, αλλά και μεγαλύτερους διαδηλωτές που φορούσαν μαύρα ρούχα και μάσκες για να μην αποκαλύψουν τα πρόσωπά τους κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα που έγραφαν «Ελευθερώστε τους Ουιγούρους, Ελευθερώστε το Χoνγκ Κονγκ» και «Η πλαστή “αυτονομία” στην Κίνα προκαλεί γενοκτονία». 

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις