Ο δήμαρχος Δουβλίνου για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία

Συνάντηση με τους Ελληνες αντιπροσώπους που ταξίδεψαν στην Ιρλανδία

Ο πολιτισμός και η ιστορία της Θεσσαλονίκης είναι σημαντικά κίνητρα για να την επισκεφθεί ένας Ιρλανδός αλλά εκείνο που σίγουρα τους έλκει είναι ο ήλιος που τόσο σπάνια βλέπουν στη χώρα τους, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Δουβλίνου Νάιαλ Ρινγκ. Ο δήμαρχος του Δουβλίνου μπορεί να μην έχει επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη αλλά ξέρει τι θα πει Ελλάδα καθώς την έχει γνωρίσει στο παρελθόν. “Έχω πάει στην Ελλάδα και στα νησιά της, όπως κάναμε οι περισσότεροι τις δεκαετίες του ’80 και του ’90” είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Ρινγκ ενώ φάνηκε πως και η Θεσσαλονίκη δεν τον αφήνει αδιάφορο, καθώς άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Ελληνική αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε στο δημαρχείο.

Αυτό έγινε στο πλαίσιο της 21ης Διπλωματίας των Πόλεων στο Δουβλίνο, κατά την οποία Ελληνική αποστολή επιχειρηματιών, ξενοδόχων και επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση το τουριστικό προιόν της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας στους Ιρλανδούς και πραγματοποίησαν επαγγελματικές συναντήσεις με σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών και την προσέλκυση τουριστών.

Ο δήμαρχος του Δουβλίνου ενημερώθηκε αναλυτικά για το προφίλ της Θεσσαλονίκης από την αντιδήμαρχο Οικονομικών Άννα Αγγελίδου ενώ ο Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του χάρισε ένα βιβλίο με θέμα την ιστορία της πόλης.

“Οι Ελληνες ειναι πολύ φιλικός λαός, μοιάζουμε και οι πόλεις μας έχουν πολλά κοινά”, τόνισε ο κ.Ρινγκ.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό στην πόλη του ο κ. Ρινγκ ανέφερε ότι είναι εντυπωσιακός, καθώς ο αριθμός των τουριστών “αγγίζει” τα 6,5 εκατομμύρια το χρόνο ενώ το 80% των τουριστών που έρχονται στην Ιρλανδία περνάνε τουλάχιστον μια νύχτα στο Δουβλίνο προτού επισκεφθούν κάποιο άλλο μέρος. “Οι εθνικότητες που έρχονται σε μεγαλύτερη πυκνότητα είναι Αμερικάνοι, Βρετανοί, Γάλλοι, Ιταλοί και Γερμανοί” επεσήμανε ο κ.Ρινγκ και πρόσθεσε πως θα επιθυμούσε οι Έλληνες τουρίστες να είναι περισσότεροι. Τόνισε επίσης πως αξίζει οι Ιρλανδοί να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη ενώ συνεχάρη την Ελληνική αντιπροσωπεία για την πρωτοβουλία της Διπλωματίας των Πόλεων, χαρακτηρίζοντάς την εξαιρετική δράση.

Παρόντες στη συνάντηση με τον δήμαρχο ήταν μεταξύ άλλων, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ιρλανδία Αικατερίνη Σιμοπούλου, ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ανδρέας Μανδρίνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις