Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τίμησε τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη

Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη «για την προσφορά του στον αθλητισμό και την πατρίδα»

Αθλητής του ΣΑΠΚ Νεάπολης αισθάνεται από χθες ο Ολυμπιονίκης του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το τουρνουά που διοργάνωσε σήμερα το πρωί ο σύλλογος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και τιμήθηκε με τη σειρά του από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για την προσφορά του στον αθλητισμό και την πατρίδα.

Ο Ηλίας Ηλιάδης, που τίμησε τη χώρα μας με Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), με Χάλκινο στους αντίστοιχους του Λονδίνου (2012) και με πολλούς παγκόσμιους τίτλους, έγινε σήμερα αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από μικρούς του αθλήματος και από το κοινό που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο στις Συκιές, χειροκροτώντας παράλληλα τις εντυπωσιακές προσπάθειες των μικρών τζουντόκα.

«Είναι ιδιαίτερη η τιμή που μας κάνει ο Ολυμπιονίκης του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης και είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε δίπλα μας. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ τις συγκινήσεις που μας πρόσφερε ακούγοντας τον εθνικό μας ύμνο και βλέποντας την ελληνική σημαία να κυματίζει στα υψηλότερα βάθρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των παγκόσμιων πρωταθλημάτων», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απονέμοντας την τιμητική πλακέτα στον Ολυμπιονίκη. Όπως τόνισε, «ο Ηλίας με τη στάση ζωής αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα παιδιά δείχνοντας το δρόμο του αθλητισμού, της προσπάθειας και της ευγενούς άμιλλας», καλώντας ταυτόχρονα τους γονείς «να στηρίξουν την προσπάθεια και να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό που καλλιεργεί αξίες, ιδανικά και πλάθει υγιείς χαρακτήρες». Όπως τόνισε, «είμαστε υπερήφανοι για τις πολλές, μεγάλες και καλά εξοπλισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν καθώς για τα επόμενα χρόνια έχουμε εξασφαλίσει την κατασκευή και άλλων τεσσάρων κλειστών γυμναστηρίων».

Συγκινημένος

Μέσα σε ένα θερμό από το χειροκρότημα κλίμα, και παρουσία του προέδρου της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη, που άνοιξε την εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Αντώνη Σαουλίδη και του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τον συνδυασμό του Χρήστου Παπαστεργίου «Πράξεις για τη Μακεδονία», ο Ηλίας Ηλιάδης παρέλαβε από τον δήμαρχο την τιμητική πλακέτα συγκινημένος και ευχαριστώντας τη διοίκηση του δήμου και τον ΣΑΠΚ για την τιμητική διάκριση που του επιφύλαξαν, ενώ με ιδιαίτερη χαρά παρέλαβε και τη φανέλα του τμήματος τζούντο του ΣΑΠΚ.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών για τη νεολαία, με την ανάπτυξη του αθλητισμού, και ειδικά για το τζούντο, που είναι ένα άθλημα που διδάσκει πολλά στα παιδιά, σεβασμό, ευγένεια και καλλιεργεί ισχυρούς χαρακτήρες και προσωπικότητες. Μακάρι αυτά που κάνει ο δήμος αυτός και ο δήμαρχος να γίνονταν παντού, σε κάθε δήμο. Δυστυχώς υπάρχουν δήμοι που δεν ενδιαφέρονται για το κομμάτι του αθλητισμού τόσο σοβαρά όσο πρέπει, όπως γίνεται εδώ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Ο αθλητισμός μπορεί να σώσει τα παιδιά και να τα προστατέψει από τις κακές συνήθειες και εξαρτήσεις από το αλκοόλ, το κάπνισμα και άλλες ουσίες», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης.

Ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια έκανε ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής για το τμήμα του συλλόγου, εξαίροντας τον «αγώνα και την προσπάθεια της υπεύθυνης του τμήματος Βαρβάρας Ακριτίδου και των συνεργατών της». «Είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους αυτούς που ακούραστα αφιερώνουν πολλές ώρες για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον δήμο μας. Είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα χαρούμε μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον από τους μικρούς σήμερα αθλητές που θα ξεφύγουν από τα ελληνικά δεδομένα», πρόσθεσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, με τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη να συγχαίρει τα στελέχη και τους προπονητές του τζούντο για τη δουλειά σε βάθος που κάνουν, και ειδικά τη Βαρβάρα Ακριτίδου και του συνεργάτη της Θανάση Καδίκα.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις