Ο Ερντογάν τριπλασιάζει το τέλος αναχώρησης των Τούρκων και στον Εβρο αγωνιούν

Φόβος ότι θα μειωθούν οι εκδρομές στις κοντινές ελληνικές περιοχές

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι τοπικοί φορείς στον Έβρο, τόσο στην Ορεστιάδα όσο και την Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο μετά τον τριπλασιασμό του τέλους αναχώρησης των Τούρκων πολιτών που πλήρωναν φεύγοντας από την χώρα τους καθώς αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά, φρενάροντας τις επισκέψεις τους στις παρέμβριες περιοχές.

Για περίπου δεκαπέντε χρόνια το ύψος του φόρου παρέμενε σταθερό, ωστόσο σύμφωνα με εμπόρους από τη γειτονική χώρα που μίλησαν στο ethnos.gr η κατρακύλα της λίρας οδήγησε τον Ερντογάν να αυξήσει το τέλος αναχώρησης.

Μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιουλίου το ποσό που πλήρωναν οι Τούρκοι πολίτες φεύγοντας από την χώρα τους ανερχόταν στις 15 τουρκικές λίρες (περίπου 2,43 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία).

Ο φόρος αυτός, όμως, αυξήθηκε από την 1η Αυγούστου οπότε όσοι Τούρκοι πολίτες διασχίζουν τα σύνορα από τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης υποχρεώνονται στην καταβολή του νέου αυξημένου φόρου που φτάνει πλέον τις 50 λίρες Τουρκίας (8,12 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία).

Έτσι, αν και η κίνηση στο τελωνείο των Κήπων όλο το καλοκαίρι από τα ελληνικά σύνορα προς τα τουρκικά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με Τούρκους μετανάστες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, κυρίως από την Γερμανία, αντιστρόφως ανάλογη είναι η κίνηση από τα τουρκικά σύνορα.

Πηγή: ethnos.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις