Ο Κικίλιας για την γονιδιακή θεραπεία του Παναγιώτη – Ραφαήλ

Συναντήθηκε με τους υπεύθυνους

Συνάντηση με τους επιτελείς της φαρμακευτικής εταιρείας Avexis θα έχει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας.

Μια συνάντηση που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που τον έφεραν να έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες για την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη.

Να θυμίσουμε ότι η Avexis είναι η παρασκευάστρια εταιρεία της γονιδιακής θεραπείας που ζητά η οικογένεια Γλωσσιώτη να χορηγηθεί στον 18 μηνών Παναγιώτη-Ραφαήλ στη Βοστόνη. Φαίνεται ότι οι γνωματεύσεις όλων των ειδικών ιατρών, αλλά και τα επιστημονικά δεδομένα που υπαγόρευσαν την απορριπτική απόφαση στο αίτημα να μεταβεί ο Παναγιώτης-Ραφαήλ στη Βοστόνη, δεν υπερνίκησαν τον ανθρώπινο παράγοντα.

Άλλωστε η πρόσφατη δήλωση του Βασίλη Κικίλια ήταν σαφής. Ο υπουργός Υγείας είπε πως δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την επιστημοσύνη και την αξιοπιστία του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου, αλλά, από εκεί και πέρα, ο ανθρώπινος παράγοντας βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο και είναι το σημείο αναφοράς του. «Θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό», είχε πει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα λοιπόν, με τις ίδιες πληροφορίες, η ατζέντα της συνάντησης της Δευτέρας θα αφορά τη μείωση της τιμής που έχει ζητήσει ο υπουργός Υγείας από την Avexis για λογαριασμό της οικογένειας Γλωσσιώτη και είναι η τελική φάση μιας διαπραγμάτευσης που όλο αυτό το διάστημα το Υπουργείο κράτησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: https://www.protothema.gr/

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις