Ο Κύπριος πρόεδρος έπαυσε τον αρχηγό της αστυνομίας

Μετά από συνάντηση που είχαν

Το πρωί, ο επικεφαλής της αστυνομίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, χωρίς, ωστόσο να υποβάλλει την παραίτησή του. Όπως ο ίδιος δήλωσε, ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη αναφορικά με το ανακριτικό έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή και τις διοικητικές έρευνες για τις δολοφονίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, ενώ ερωτηθείς αν παραιτήθηκε, αρκέστηκε να υποδείξει πως «θα ενημερωθείτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του».

Τελικά, ο Αναστασιάδης αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά του τον Χρυσοστόμου, με τον οποίο είχε αγαστή συνεργασία μέχρι να «σκάσει» η… ατομική βόμβα με την υπόθεση του serial killer.

Χθες, παραιτήθηκε από το αξίωμά του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου. Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου είδε κατ’ ίδιαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, χωρίς την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος μετέβη αργότερα στο Προεδρικό και βρέθηκε για λίγα λεπτά σε κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Ο Ιωνάς Νικολάου αποχώρησε και αυτός από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Εξάλλου, για 20ή ημέρα, οι έρευνες για εντοπισμό των σορών των θυμάτων του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου συνεχίζονται, την ίδια ώρα που οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τις έρευνες ούτως ώστε να διαπιστωθεί πού σταματά ο αριθμός της φρίκης, αφού δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα θύματα, πέραν αυτών που ομολόγησε ο ίλαρχος, αναφέρει το ethnos.gr.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις