Ο Λαγκαδάς γιορτάζει την απελευθέρωσή του

Σήμερα η κορύφωση των εορτασμών

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό 182/2008 (ΦΕΚ 246/Α/3-12-2008), η 27η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Λαγκαδά σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 27 Οκτωβρίου 1912 και από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Οκτωβρίου 1944.

Για την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Λαγκαδά οι εξής εκδηλώσεις:

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών, Επιχειρήσεων του Δημοσίου, των τραπεζών, των κατοικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής.
Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών κτιρίων και μνημείων από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
10:15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν οι εκπρόσωποι πολιτικών αρχών και δημοσίων υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά, οι Έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες, Αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης του Λαγκαδά και οι δημότες του Δήμου Λαγκαδά.

Ιδιαιτέρως προσκαλούνται οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου και οι έφεδροι πολεμιστές, στους οποίους θα δοθεί εξέχουσα θέση.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις