Ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Ανέλαβε την ευθύνη

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με κόκκινες μπογιές στο κτήριο της Βουλής.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 14:00, όταν περίπου 30 άτομα ανέβηκαν την Όθωνος και τα σκαλιά πίσω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, έφθασαν στο περιστύλιο και εκτόξευσαν μπογιές και δύο καπονογόνα προς το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς την πλατεία Συντάγματος.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των δρασών και ήδη η φρουρά της Βουλής έχει προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το σημαντικότερο διακύβευμα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η απάντηση της κοινωνικής βάσης ενάντια στο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον της με αιχμή το θέμα των αδειών του απεργού πείνας. Είναι απαραίτητο να μην νικήσουν. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος. Τόσο το ίδιο το μαύρο μέτωπο ως τέτοιο, όσο και η κάθε δύναμη που το στελεχώνει ξεχωριστά και χωρίς εξαιρέσεις».

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επισήμανε πως «αυτές του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο». Παράλληλα, σημείωσε πως «ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο, ανάλογες ενέργειες οξύνουν το κλίμα, ανεξαρτήτως από προφάσεις που του συνοδεύουν».

Σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε λόγο για «ακόμη μία φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο κτήριο της Βουλής, το σπίτι της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού», συμπληρώνοντας: «απερίφραστη, απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη».

πηγή naftemporiki.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις