Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο χειρουργείο του Πέτρου Τατσόπουλου

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα – σταθερή η κατάστασή του

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 01.10.2019, το κρίσιμο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Υποβλήθηκε σε βαριά επέμβαση για αποκατάσταση του διαχωριστικού ανευρύσματος αορτής και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις τα επόμενα, τουλάχιστον δύο 24ωρα, είναι κρίσιμα για την πορεία της υγείας τους ασθενούς. Οι θεράποντες γιατροί αισιοδοξούν πως όλα θα πάνε καλά ενώ αυτή τη στιγμή η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.

Πρόκειται πάντως για μία εξαιρετικά σοβαρή καρδιοχειρουργική επέμβαση με ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά θνητότητας. Στελέχη του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου έλεγαν στο ethnos.gr ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν εξαιρετικά τυχερός που μεταφέρθηκε αμέσως από το στούντιο όπου βρισκόταν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, καθώς διαφορετικά θα μπορούσε το αιφνίδιο πρόβλημα υγείας να αποδειχθεί και μοιραίο.

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής υπέστη έμφραγμα και διαγνώστηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα. Ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το στούντιο του Alpha στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και αμέσως μπήκε στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από ιατρικό τιμ με επικεφαλής τον καρδιοχειρουργό, Κώστα Τριανταφύλλου. Για την κατάσταση της υγείας του ενημερώθηκε από τα πρώτα λεπτά η σύζυγός του.

Tο ιατρικό ανακοινωθέν

Πριν από λίγο βγήκε και το ιατρικό ανακοινωθέν. Αναλυτικά, αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος.

Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό.

Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

«Νιώθω έναν ισχυρό πόνο στο στήθος»

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης, όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha. Είχε κληθεί να μιλήσει για το Προσφυγικό, αλλά ένιωσε πόνους στο στήθος. Μάλιστα, λίγο πριν από τις διαφημίσεις, και ενώ μιλούσε για το θέμα ο Δημήτρης Βίτσας, ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να αποχωρήσει λόγω των αφόρητων πόνων. «Θα μου επιτρέψετε, επειδή αισθάνομαι έναν ισχυρό πόνο στο στήθος, να αποχωρήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά το διαφημιστικό, ο παρουσιαστής της εκπομπής, Τάκης Χατζής, σημείωσε: «Είχαμε ένα δυσάρεστο περιστατικό, είχαμε την λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου. Ήταν εδώ μαζί μας μαζί με τον γιατρό τον κ. Λύρα να παρουσιάσουν ένα θέμα. Είναι μαζί του και ο κ. Βίτσας, έχουμε ενημερώσει και το ασθενοφόρο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, ο Πέτρος είναι γερός».

Πηγή: ethnos.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις