Όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια αξιωματικού!

Την γλύτωσε “στο τσακ”

Άγιο είχε αξιωματικός στο 518 Μ/Κ ΤΠ στο Νευροκόπι, όταν, κατά την διάρκεια επίδειξης λύσης – άρμοσης όπλου, εκείνο εκπυρσοκρότησε παραπάνω από μία φορά!

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο αξιωματικός, γλύτωσε από τις σφαίρες, με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να καταγγέλλει επισήμως το συμβάν:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στο 518 Μ/Κ ΤΠ,  στο Νευροκόπι της Δράμας και αφορά τον επικίνδυνο χειρισμό οπλοπολυβόλου από ανώτερο Αξιωματικό κατά την διάρκεια άσκησης επίδειξης λύσης- άρμοσης του όπλου.

Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο περισσότερες από μία φορές και να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα συναδέλφου μας.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ( ΕΣΠΕΑΜ/Θ), θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα.

Καλούμε παράλληλα την Στρατιωτική μας Ηγεσία να διερευνήσει σε βάθος τις συνθήκες του περιστατικού και να επιδείξει μηδενική ανοχή σε απερίσκεπτες ενέργειες που δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που οφείλουν να επιδεικνύουν τα στελέχη των ΕΔ ανεξαρτήτου του βαθμού και της θέσης που φέρουν».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις