Π. Ψωμιάδης για τα πατίνια: “Να υπάρξει ρύθμιση για την κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη”

patini thessaloniki

Τι αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης

Την προσωρινή ρύθμιση της κυκλοφορίας στα ηλεκτρονικά πατίνια στην παραλία της Θεσσαλονίκης προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος με αφορμή πρόσφατα ατυχήματα.

Σε δήλωσή του αναφέρει:

«Για να αποφύγουμε τα χειρότερα, προτείνω να υπάρξουν προσωρινά συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της πόλης, να περιοριστεί η κυκλοφορία τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Είναι σαφές πως όλοι θέλουμε και χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας –και κυρίως οι νεότεροι- ένα φτηνό, εύκολο και οικολογικό μέσο μετακίνησης. Η αποδοχή, όμως, αυτού του νέου μέσου από τη δημοτική αρχή χωρίς να έχει διαμορφωθεί ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία τους μαρτυρά απίστευτη ελαφρότητα και εξοργιστική αδιαφορία για την οδική ασφάλεια.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε, να κάνει ο καθένας ό, τι θέλει. Εκ των υστέρων ο δήμαρχος έρχεται να προτείνει τη μείωση της ταχύτητας των πατινιών, πλην όμως, είμαι βέβαιος πως απαιτείται μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων, συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να θωρακιστεί, στο μέτρο του δυνατού, η ασφάλεια του μέσου και των πολιτών. Στο βωμό της καινοτομίας δεν θα θυσιάσουμε τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις