Πανηγυρική εκκίνηση για το 51o ράλι ΔΕΘ! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από λίγη ώρα, παρουσία πλήθους κόσμου

Πανηγυρική, όπως αναμενόταν, ήταν η εκκίνηση του 51ου ράλι της ΔΕΘ… Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη νότια πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και χειροκρότησε τα 24 πληρώματα, τα οποία με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στα βουνά της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά στην ιστορία του, το 51ο ράλι ΔΕΘ, είναι πλέον μονοήμερο αγωνιστικά ενώ οι ειδικές διαδρομές του αγώνα είναι 63,35 χλμ επί του συνόλου των 242,83 χιλιομέτρων. Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, έγινε ο τεχνικός έλεγχος ενώ η πρώτη ειδική διαδρομή θα γίνει στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης το πρωί της Κυριακής στις 9:33.

«Πρόκειται για ένα ιστορικό ράλι. Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, εντούτοις το ράλι διεξάγεται και φέτος κανονικά και κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το δυσκολότερο όλων είναι ότι προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε τον νέο αθλητικό νόμο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό», τόνισε ο πρόεδρος του ΑΟΘ, που έχει και την ευθύνη του ράλι, Σταύρος Μαράτος.

Δείτε επίσης:   Προβολή ντοκιμαντέρ για την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης σήμερα το απόγευμα

Την αμέριστη συμπαράσταση στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζιρκίδης. «Η ΔΕΘ πάει φέτος πολύ καλά και αυτό θα αποτελέσει κύρια αφορμή να πάει εξίσου καλά και το ράλι. Οι άνθρωποι του ΑΟΘ υλοποιούν ένα δύσκολο ράλι χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους πολλά μέσα. Εμείς από την πρώτη στιγμή ήμασταν κοντά τους και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε κοντά».

Από την πλευρά του ο αλυτάρχης του αγώνα και μέλος του ΑΟΘ, Φώτης Χαρατσάρης επισήμανε πως: «φέτος υπάρχει αλλαγή στον πρόγραμμα του αγώνα. Υπάρχουν 63 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών, όσα δηλαδή ορίζει και ο κανονισμός για έναν επίσημο αγώνα, ενώ συνολικά θα γίνουν 242 χιλιόμετρα. Φέτος ο αγώνας είναι μικρότερος και πιο ευέλικτος, καθώς δεν θα θέλαμε να κουράσουμε τα πληρώματα Καλούμε τον κόσμο να έρθει να δει από κοντά τους αγώνες γιατί ο καιρός θα είναι πολύ καλός και το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσουν ένα συναρπαστικό και όμορφο θέαμα».

 

Related posts