Παραμένει το ίδιο σύστημα στις πανελλήνιες εξετάσεις και το 2020

Τι τόνισε η Υπουργός

«Θα ανακοινώσουμε κάποιες αλλαγές», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μίλησε για τις Πανελλήνιες 2020 και τον τρόπο διεξαγωγής τους, το άσυλο, το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και για τους αναπληρωτές καθηγητές. Η Νίκη Κεραμέως, διευκρίνισε για τις πανελλήνιες ότι «με το σύστημα που έδωσαν φέτος, θα δώσουν και του χρόνου. Απαρεγκλίτως όσοι έδωσαν φέτος, θα δώσουν και του χρόνου με τα ίδια μαθήματα. Για όσους μπαίνουν φέτος στη Γ’ Λυκείου, δεν θα αλλάξουμε όλα όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μελετάμε αλλαγές.

Όπως είπε η υπουργός «το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάνουμε, κρατάμε το σύστημα και θα ανακοινώσουμε έναν εξορθολογισμό της ύλης. Θα μειωθεί η ύλη στα μαθήματα. Θα ανακοινώσουμε κάποιες αλλαγές που αφορούν τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας και θα καταργήσουμε την κατηγοριοποίηση πράσινων και κόκκινων σχολών»

Η υπουργός εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο χώριζε τις σχολές σε δυο κατηγορίες, σε αυτές που κάποιος έμπαινε σε κάποιες σχολές χωρίς πανελλαδικές και σε κάποιες με πανελλαδικές.

«Δεν θα ισχύσει, δεν θα υπάρχει κατηγοριοποίηση. Βάσει πανελλαδικών θα εισάγονται και σε αυτές», τόνισε. 

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις