Παρασημοφόρησε τα σωστικά συνεργεία για τη συμβολή τους ο Έντι Ράμα

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε και την αποστολή της ΕΜΑΚ

Το διπλωματικό σώμα το οποίο είναι διαπιστευμένο στα Τίρανα κάλεσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, σε μια νέα προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ξένων χωρών για οικονομική συμπαράσταση.

Στόχος του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, είναι η επούλωση των ζημιών από τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου.

Έτσι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ κάλεσε χθες (11/12) σε συνάντηση, για δεύτερη φορά εντός δέκα ημερών, το διπλωματικό σώμα της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά παρασημοφόρησε με το πρωθυπουργικό Χρυσό Μετάλλιο για Επαγγελματική Καταξίωση τα σωστικά συνεργεία, τα οποία έλαβαν μέρος για τη διάσωση των εγκλωβισμένων στα ερείπια των κτιρίων από τον σεισμό.

 Η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα, κα. Σοφία Φιλιππίδου παραλαμβάνοντας το μετάλλιο για την ελληνική αποστολή ΕΜΑΚ, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι η Αλβανία θα ξεπεράσει σύντομα τις συνέπειας του σεισμού. 

Επίσης, μετά την ανακοίνωση του Αλβανού πρωθυπουργού ότι από χθες δεν υπάρχουν πλέον άστεγοι σε μαζικούς καταυλισμούς, αύριο αναχωρούν από την Αλβανία και τα δύο ελληνικά στρατιωτικά μαγειρεία, τα οποία επί δέκα ημέρες προσέφερναν 300 μερίδες φαγητού ανά γεύμα σε σεισμόπληχτους πρώτα στο Δυρράχιο και μετά στη Μάνζα, λίγο έξω από τα Τίρανα. 

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις