Παρέμβαση Ερντογάν για την ονομασία των Σκοπίων

Τι είπε παρουσία του Σκοπιανού πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός των Σκπίων Ζόραν Ζάεφ, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση των Σκοπίων.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε τις «πολιτικές καλής γειτονίας που ακολουθούν τα Σκόπια» και τη διαδικασία για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα -για το θέμα του ονόματος-, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο είναι καλό για τα Βαλκάνια και για την ευρωατλαντική προοπτική των Σκοπίων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ζάεφ και Ερντογάν συμπέραναν ότι οι δύο φιλικές χώρες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την οικονομική τους συνεργασία μέσω της αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στα Σκόπια και μέσω νέων πρωτοβουλιών από τη μεριά των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία σχετικά με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές δημοσιεύσεις