Πεντάστερο υπερπολυτελές ξενοδοχείο θα χτιστεί στην Ασπροβάλτα

Στα 50 εκατ. ευρώ το κόστος

Το Νοέμβριο αναμένεται να είναι έτοιμες οι μελέτες, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε ποτέ στην τουριστική περιοχή του δήμου Βόλβης και μία από τις μεγαλύτερες στον χώρο του τουρισμού σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης. 

Πρόκειται για την ανέγερση παραθαλάσσιου ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην περιοχή της Ασπροβάλτας, μία επένδυση για τη οποία εκτιμάται ότι θα δαπανηθούν περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ. Γύρω από το ξενοδοχείο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί και ένα θεματικό πάρκο για την αρχαία Ελλάδα, στο οποίο ένοικοι αλλά και επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μικρογραφίες θαυμαστών έργων των αρχαίων Ελλήνων, όπως του Παρθενώνα και του θεάτρου της Επιδαύρου.

Οι επενδυτές είναι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες και σύμφωνα με το δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, είναι αυτοί που πριν από περίπου μία δεκαετία έδειξαν ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή. Ένα έργο φαραωνικού τύπου σε έναν τεράστιο βράχο πάνω από την Ασπροβάλτα, το οποίο θα ήταν ορατό από χιλιόμετρα μακριά στους κινούμενους στην Εγνατία Οδό, αλλά και στις χιλιάδες των τουριστών στις παραθαλάσσιες περιοχές του δήμου. Για διάφορους, ωστόσο, λόγους το συγκεκριμένο έργο ναυάγησε.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Λιάμας, μετά την ολοκλήρωση των μελετών και την κατάθεση του σχετικού φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες, θα ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης. Κατά το δήμαρχο δεν αναμένεται να παρουσιαστεί κάποιο κώλυμα στη χορήγηση των αδειών, διότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή είναι ξεκάθαρο και δεν υπάρχει σε αυτήν κάποιο προστατευόμενο τμήμα. Το ξενοδοχείο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί μεταξύ της Ασπροβάλτας και του οικισμού των Νέων Κερδυλλίων, στην παραθαλάσσια έκταση που βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Αγίας Λυδίας.

Κατά τον κ. Λιάμα, η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περίπου τριακόσιες νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, υπάρχει και όρος στη συμφωνία μεταξύ Δήμου Βόλβης και επενδυτών, ο οποίος προβλέπει οι εργαζόμενοι τουλάχιστον στη συντριπτική πλειοψηφία τους να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το Δήμο Βόλβης, μια και κυρίως η ενδοχώρα και λιγότερο οι παραθαλάσσιες περιοχές μαστίζονται από αρκετά υψηλά ποσοστά ανεργίας.