Πορτοκάλογλου: «Δεν ξέρω αν είμαι ξύπνιος ή βλέπω εφιάλτη»

Τι είπε ο φίλος και συνεργάτης του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αμέσως μετά το πρώτο σοκ της είδησης του θανάτου του

Για το «φίλο που συνάντησε αργά και έχασε πρόωρα», τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με τον οποίο έκαναν συναυλίες φέτος το καλοκαίρι, μίλησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

«Τον συνάντησα τελευταία φορά την Παρασκευή στη συναυλία που δώσαμε στον Βόλο. Μετά εγώ γύρισα στην Αθήνα και εκείνος πήγε με την κόρη του στο σπίτι τους στο Φτελιό. Χθες το βράδυ (σ.σ. την Κυριακή) μιλήσαμε πάλι στο τηλέφωνο για να κανονίσουμε κάποια τελευταία θέματα για τη συναυλία στο Ηρώδειο» περιγράφει στον Ελεύθερο Τύπο την τελευταία φορά που συναντήθηκαν.

«’Ηταν μια χαρά… Του τηλεφώνησα για να του πω να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα και μου απάντησε “εντάξει Νικολάκη, μην αγχώνεσαι”. Του άρεσε να τα κάνει όλα την τελευταία στιγμή, χωρίς άγχος. Είχε μια ανεμελιά» προσθέτει για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Μου έκανε καλό η ζωντάνια του, ο δυναμισμός του, το κέφι του, το χαμόγελό του, η ανεμελιά που τον χαρακτήριζε… Το να μην αγχωνόμαστε που έλεγε συνέχεια» συμπληρώνει.

Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε την υγεία του ο Λαυρένητς Μαχαιρίτσας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου λέει ότι «είχε περάσει και αυτά που είχε περάσει με την καρδιά του πριν από 20 χρόνια… Αλλά ήταν προσεκτικός με τα φάρμακά του. Βέβαια επειδή η ζωή του ήταν οι συναυλίες, ίσως το παράκανε λίγο… Ήταν στα όρια… Τον θαύμαζα για την αντοχή του.

Κάναμε πέντε συναυλίες σε μια εβδομάδα με ταξίδια ενδιάμεσα σε διάφορες πόλεις, κι εγώ γυρνούσα πίσω στο σπίτι εξουθενωμένος κι εκείνος έδινε και άλλες δύο συναυλίες μόνος του μετά. Αλλά δεν έβλεπες σημάδια κόπωσης. Γενικά ήταν σε πολύ καλή φάση. Ήταν και χαρούμενος. Ήμασταν και οι δύο ήρεμοι και χαρούμενοι αλλά μου την έκανε ο Λαυρέντης. Προσπαθώ ακόμα να συνειδητοποιήσω από τις 5:30 το πρωί (σ.σ. της Δευτέρας) που με ενημέρωσαν αν είμαι ξύπνιος ή βλέπω εφιάλτη».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις