Πότε ολοκληρώνονται οι ανισόπεδες διαβάσεις στη Μενεμένη

Τι αναφέρει η ΕΡΓΟΣΕ

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου ολοκληρώνεται το έργο της κατασκευής ανισόπεδων διαβάσεων στη Ν. Μενεμένη, ένα σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονικη.

Οπως τονίζει η ΕΡΓΟΣΕ, σε ανακοίνωσή της, η παράδοση του έργου στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης θα συμβάλλει στη βελτίωση των συγκοινωνιακών συνθηκών όλης της πόλης, καθώς και στην αύξηση της ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατάργηση της ισόπεδης διάβασης της οδού Αγ. Παρασκευής με την κατασκευή δύο ανισοπέδων διαβάσεων, ήτοι, της κάτω διάβασης πεζών και της κάτω διάβασης οχημάτων σε γειτονικές χιλιομετρικές θέσεις. Το έργο συμπληρώνεται με αποκατάσταση φυσικού τοπίου, ώστε να βελτιώνεται αισθητά η ποιότητα ζωής των γειτονικών συνοικιών. Εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή τόσο της σιδηροδρομικής όσο και της οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών, ταυτόχρονα, δε, αποκαθιστά τη συνέχεια του αστικού ιστού της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Υπενθυμίζεται, πως το έργο ολοκληρώνεται με ενιαία σύμβαση (αριθμός σύμβασης ΕΡΓΟΣΕ 698/16), η διαχείριση της οποίας λαμβάνει υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους για την επιτυχή ολοκλήρωση του συνολικού έργου.

Επιστολή του Λάζαρου Κυρίζογλου στην Κατερίνα Νοτοπούλου για την υπόγεια οδό στη Μενεμένη

Την παρέμβαση της υφυπουργού Εσωτερικών, Κατερίνας Νοτοπούλου, ώστε να αποδοθεί στην κυκλοφορία η υπόγεια οδός Μενεμένης, ζητά ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) Λάζαρος Κυρίζογλου, σε επιστολή του προς την υφυπουργό, με κοινοποίηση και προς τον προϊστάμενο του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Μια μέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα ο κ. Κυρίζογλου αποστέλλει τα σχετικά έγγραφα στην κ. Νοτοπούλου, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να σταματήσει η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών. “Θεωρούμε ακατανόητη τη στάση του κ. Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας. Ας αποδοθεί η υπόγεια οδός οχημάτων στην κυκλοφορία κι ας κάνει ο κ. Υπουργός την τελετή εγκαινίων όποτε επιθυμεί” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις