Πρόεδρος ΚΤΕΛ: “Με τη σύμβαση, ο ΟΑΣΘ εξοικονομεί 40 εκ. ευρώ”

Συνέντευξη του Στέφανου Τσόλη

«Πιστεύω ότι είναι μια καλή συμφωνία» είπε για τη σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για την εκχώρηση επιπλέον 25 λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης τονίζοντας παράλληλα πως «δύο κυβερνήσεις έκριναν σκόπιμο πως μέσα από αυτού του είδους τη διαδικασία μπορεί να δοθεί σύντομα λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη».

Ειδικότερα πάντως και «προς απάντηση στο σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ» ο κ. Τσόλης τόνισε πως «όλο αυτό δεν είναι μια απευθείας ανάθεση για 100 χρόνια. Είναι μια ανάθεση maximum 3 ετών και μέχρις ότου προετοιμαστεί ο διαγωνισμός που ο κος Τσερμενίδης αναγγέλλει. Εμείς επενδύουμε με την προοπτική να έχουμε καλύτερη συγκοινωνία για τη Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά το έργο που έχει ήδη αναλάβει το ΚΤΕΛ με τα πρώτα 6 δρομολόγια νωρίτερα στη διάρκεια του έτους ο πρόεδρος κ.Τσόλης υπογράμμισε πως «το εκτελεί άψογα και στο 100% των δρομολογίων που προβλέπει ο ΟΑΣΘ» ενώ σχετικά με τους φόβους για το ενδεχόμενο αύξησης του εισιτηρίου συμπλήρωσε ότι «το έχουμε πει ποικιλοτρόπως. Το είπαμε και το λέμε και αυτό ισχύει. Εισιτήριο ίδιο όπως είναι και σήμερα και δρομολόγια όπως ακριβώς προβλέπεται στα χαρτιά και δεν τηρεί ο ΟΑΣΘ. Για τα επόμενα τρία χρόνια το ΚΤΕΛ εκτελεί με την τιμή που ισχύει σήμερα δηλαδή 1 ευρώ» ενώ μέσα στα νέα οχήματα θα υπάρχουν, όπως γνωστοποίησε και τα εκδοτικά μηχανήματα που υπάρχουν και σε εκείνα του ΟΑΣΘ.

Σχετικά με το στόλο που θα προμηθευτούν τα ΚΤΕΛ αφότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ανάψει το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, περίπου στις αρχές Δεκέμβρη, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανέφερε πως με την παρούσα σύμβαση ο «ΟΑΣΘ εξοικονομεί 40 εκατομμύρια και έχουμε καλύτερη προσφορά επιβατικών υπηρεσιών και με τα νέα λεωφορεία που δεν έχουν καμία σχέση με το στόλο που κυκλοφορεί στην πόλη μέχρι στιγμής». Τα λεωφορεία μάλιστα θα πληρούν, όπως διαβεβαίωσε, όλες τις προδιαγραφές αστικής συγκοινωνίας του 2019.

Μία από τις προϋποθέσεις πάντως που έθεσε ο κ. Τσόλης στο Υπουργείο για την ανάληψη αυτού του μεταφορικού έργου ήταν η καταβολή των 17.3 εκατομμυρίων «απευθείας από τον ΟΣΕΘ γιατί η εμπειρία των 4 μηνών είχε πρόβλημα» όπου το κονδύλιο «περνούσε» μέσα από τον ΟΑΣΘ.

«Από αρχές Δεκέμβρη παίρνουμε τα λεωφορεία» πρόσθεσε ο κ.Τσόλης τονίζοντας παράλληλα πως «μέχρι να βαφτούν στα χρώματα του ΚΤΕΛ σταδιακά από αρχές του έτους θα αρχίσει η συγκοινωνία». Επανέλαβε πάντως πως «ψάχνουμε οδηγούς με εμπειρία οδήγησης που θα περάσουν και από ένα δεύτερο στάδιο ελέγχου για 330 εργαζόμενους εκτός από τους 80 που πήραμε ήδη».

ΟΑΣΘ: Κάλεσμα για μαζική διαμαρτυρία

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις